• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Manisa`da çocuk suçları ile mücadele paneli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Manisa Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü koordinesinde kamu ve özel kurumların işbirliğiyle yürütülen `Umutlar Çiçek Açsın` projesi kapsamında şiddet, madde bağımlılığı ve çocuk suçlarıyla mücadele amacıyla panel düzenlendi. Panele Vali Halil İbrahim Daşöz, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Belediye Başkanı SerhatOrhan, İlçe Emniyet Müdürü Veli Göçemen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Altan, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Melih Karakaş, okul müdürleri ve eğitimciler katıldı.

 

Panelde Doç. Dr. Artuner Deveci, Yrd. Doç. Dr. Nurten Bolsoy, Kırkağaç Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Birgül Bozkurt ve Psikolog Bedriye Üneri konuşmacı olarak yer aldı.

 

Panelde Vali konuşan Vali Daşöz , \"Şiddet, madde bağımlılığı ve çocuk suçları herkesin üzerinde titizlikle durması gereken konuların başında geliyor. Uzmanların verileri şiddet yanlısı ve sorunlu aile ortamında büyüyen çocukların suç işlemeye meyilli olduğunu gösteriyor. Bunun için aile içi eğitimin büyük bir önem taşıdığını ve bunun ardından sosyal hayat eğitiminin, bu aile içi eğitimini bir ileri seviyeye taşıyarak toplumsal olayların asgariye çekilebileceğini düşünüyorum. Kişiye kendini değerli olduğunu hissettirmeliyiz. Kendini değerli gören kişilerde suç oranı düşerek huzurlu ortamlar oluşturulabilir. Bırakalım umutlar çiçek açsın, onlar tomurcuk olsun, onlar ürün versin, onları dallarından vakitsiz koparmayalım\" şeklinde konuştu.

 

Kaymakam Günlü ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: \"Çocuklarımızın karıştığı suç olaylarını ya da suç olaylarının mağduru olmalarını üzüntü içerisinde izliyoruz. Bu toplumsal yaranın sebepleri ve nedenleri çok farklı olabilir. Bu hadiselerin nihai anlamda eğitim ile çözülebileceğinin inancını taşıyorum. Bunlar uzun vadede çözüm bulacak projeler olabilecektir. Bu hassas konuyla ilgili tüm kamu kuruşlarının, sivil toplum örgütlerinin, bireylerin çalışması gerektiğini düşünüyorum.\"

 

Konuşmaların ardından konuşmacı uzmanlar tarafından şiddet, madde bağımlılığı ve çocuk suçlarına ilişkin çeşitli ve detaylı bilgiler verildi.(Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir