• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Özgür-Der`den Gözaltılara Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Özgür-Der Genel Sekreteri Musa Üzer, İslam Dünyası Dergisi imtiyaz sahibi ve Küresel Haber Sitesi`nin Genel Yayın Yönetmeni Osman Akyıldız ve derginin Ankara Temsilcisi Ömer Belül`ün gözaltına alınması ile ilgili bir açıklama yaptı.

Gözaltına alınan Yıldız ve Belül`ün, avukatları ve aileleri ile görüşmelerine Adana polisinin izin vermediğini belirten Üzer, "Ayrıca şu ana kadar bu kişilerin neden gözaltına alındıklarına dair ne bir bilgi verilmiş ne de bir açıklama yapılmıştır" dedi.

El-Kaide adı altında yapılan operasyonlarda birçok insanın mağdur edildiğine dikkat çeken Üzer, "Benzer örneklerde olduğu gibi, maruz kalınan hukuksuzluğun yine "el-Kaide" ile ilişkilendirilmek suretiyle örtülmeye çalışılacağı tahmin edilmektedir. Bu isnadı doğrulayacak somut bir delil bulunmamasına rağmen, soyut ve mesnetsiz şüphelerden hareketle çok sayıda insan mağdur ediliyor. Bu iki kardeşimizi de aynı hukuksuz tutumun mağdurları olarak görmekteyiz" ifadelerini kullandı.

Devlet erkini kullanan güçlerin keyiflerine göre değil, yasalara göre hareket etmek mecburiyetinde olduklarını vurgulayan Üzer, "Keyfi gözaltılar ve avukatlarla görüştürülmeme gibi durumlar, hak ve hukuk açısından endişe vericidir. Daha fazla mağduriyet yaşanmaması için Osman Akyıldız ve Ömer Belül bir an önce serbest bırakılmalıdır" dedi. (Abdusselam Güneş - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir