• DOLAR 32.56
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2444.021
  • ...
Edip Gümüş`ten Yargıtay`ın İhya Der Kararına Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Edip Gümüş adına haber sitelerine gönderilen açıklamada, Yargıtay 9. Ağır Ceza Mahkemesinin Elazığ İhya-Der üye ve yöneticilerine verilen 150 yıllık cezanın onaylaması kınandı.

 

Allah`a hamd, Resulullah`a (sav) salat ve selamla başlanan açıklamada, İhya Der`in tamamen legal alanda faaliyet yürüttüğü hatırlatılarak, "Kutlu Doğum etkinlikleriyle binlerce insanı bir araya toplayıp Resulullah`ın (sav) sevgisini, muhabbetini, sünneti seniyesini anlatarak O`na tabi olmamız gerektiğini anlatan ve salavatlarla kendisini anan; Müslümanlara yapılan zulmü protesto eden ve zulme uğrayanların yanında olduklarını ilan etmek için bir araya gelen; mağdur, muhtaç insanlara el uzatmak, bir nebze de olsa dertlerine ortak olmak için bir çaba içerisine girmiş olan kardeşlerimiz, can dostlarımız, sevdiklerimiz cezalandırılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

 

"Yapılanlar gaddarca düzenlenmiş programlı bir senaryonun ürünüdür"
"Biz vicdanen rahatız, ceza alan kardeşler vicdanen rahattır" ifadeleri kullanılan açıklamada, Zira yaptıkları işler, söyledikleri sözler ve yazdıkları yazılar Allah (cc) ve Resulü`nün (sav) razı olduğu, müminlerin razı olduğu şeylerden müteşekkildir. Bu kardeşlerimize yapılanlar, kendilerini İslami faaliyetlerinden alıkoymak ve bu uğurda yaptıklarından dolayı kendilerini cezalandırmak için gaddarca ve düşmanca düzenlenmiş planlı programlı bir senaryonun ürünüdür. Bu mahkeme kesinlikle hiçbir kardeşimizin, ağabeyimizin isabetsiz söylem, yazı, icraat ve uygulamaları neticesinde açılmamıştır. İslam düşmanları bu senaryolarına her ne kadar hukuki bir kılıf giydirmeye çalışsalar da, bu gerçeği bizzat mağdur edilen kardeşlerimiz, onlarla birlikte canla başla çalışanlar, yapılan hayırlı faaliyetlere katkısı olanlar, tüm dostlar, akrabalar, komşular ve hemşerileri bunu çok iyi bilmektedirler" denildi.

 

Bu insanları zalim ve gaddarlara teslim edenleri Allah`a (cc) havale ediyoruz
Bu olayın nifakın küfürden daha şedid olduğu ilahi hakikatini bir kez daha gösterdiği vurgulanan açıklamada şöyle denildi: Kurgusunu tasarlayanlar, senaryosunu yazanlar ve senaryoyu uygulayıp kuzuyu kurdun önüne bırakırcasına bu insanları İslam ve Müslümanların düşmanı zalim ve gaddarlara teslim edenleri Allah`a (cc) havale ediyoruz. Özellikle 2005`lerden bu yana Müslümanlara yapılan operasyon, tutuklama ve cezalar hep bu minval üzeri olmuştur.

 

Dünyanın değişik coğrafyalarında İslam`a ve Müslümanlara hizmet eden, Rablerinin istediği çizgide hareket eden Müslümanlar aynı zihniyet sahipleri tarafından topluca şehit edilirken, coğrafyamızda ise İslam ve Müslümanlara hizmet eden Müslümanlar topluca sorguya alınıyor ve cezaevlerine konuluyorlar. Dolaysıyla karşılaşılan bu musibet Dünyadaki diğer Müslüman kardeşlerimizin karşılaştıklarına göre daha hafif kalıyor. Geçmişte zulmün çok daha ağırıyla karşılaşıldığı halde Müslümanlar inandıklarından ve davalarından vazgeçmemiştir. Hiç kimse Müslümanların inancını ve davasını terk etmesi gibi beyhude bir beklenti içerisine girmesin."

Duyarlı tüm Müslümanlar tepkilerini göstersin

"Geçmişte nasıl İslam`a ve Müslüman halkımıza hizmet edilmiş ise, bugün de daha bir azim ve şevkle bu hizmetlere devam edilecektir" denilen açıklamada, Hadislerde hasenelerin on mislinden 700 misline kadar hatta daha fazlasıyla kat kat sevap ile mükâfatlandırılacağı hatırlatılarak, "Böylece Allah Teala`nın rızası uğruna mağdur olan bir kardeşimizin üyelik miktarı beş yıl zindanda kalması hadisi şerife göre en düşük sevap artırımıyla 50 yıla bedeldir. İlk 15 yıl bir insan üzerinde şerii teklif yoktur. Böylece inşaallah bu ceza tüm ömrü boyunca günahlarının kefareti olur. Aynı şekilde onunla beraber mağduriyet çeken tüm aile ve yakınları da bu sevaba dâhildir. Rabbim bizleri haktan ayırmasın. Gayretimizi fazlalaştırsın, ittihat ve uhuvvetimizi fazlalaştırsın ve daimi kılsın" denildi.

 

Açıklamada son olarak, duyarlı tüm Müslümanların, uygun görülen her platformda bu haksızlığa karşı tepkilerini en üst düzeyde göstermeleri istendi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir