• DOLAR 32.514
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2439.265
  • ...
Türkiye`ye Gelen Suriyelilerin Sayısı 10 Bini Geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Suriye`den Türkiye`ye giriş yapan ve halen barınma merkezlerinde kalanların sayısının 10 bin 553 olduğu bildirildi.
 

Gelen mültecilerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için toplam 3 milyon 750 bin TL acil yardım ödeneği gönderildiği belirtilen açıklamada, Türkiye sınırının Suriye tarafında bekleyenlerin acil gıda ihtiyaçlarının karşılanması için insani yardım amaçlı malzeme dağıtımına da başlandığı kaydedildi.
 

Açıklamada, Türkiye`ye giriş yapan Suriye vatandaşları için, Yayladağı, Altınözü ve Reyhanlı İlçeleri ile Boynuyoğun köyü mera alanında geçici barınma amacıyla çadır, seyyar mutfak, banyo vb. üniteler kurulduğu ifade edilerek, kimlik tespit çalışmaları yapılarak, "Geçici tanıtma karneleri düzenlenmiştir. İlgili kurum ve kuruluşlarımızca çadır kentlerde barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık ve diğer hizmetlerin verilmesine devam edilmektedir." denildi.
 

Ayrıca dün gece 146 mültecinin kendi ülkelerin döndükleri belirtilerek, dönen mültecilerin kayıtlarının Hatay Valiliği tarafından yapıldığı ifade edildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir