• DOLAR 32.214
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2449.501
  • ...
Siyonist işgal rejimi 2020 yılında Filistinlilere ait 729 evi yıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsan hakları kuruluşu B'Tselem tarafından hazırlanan raporda, işgal rejiminin çok sayıdaki binayı yıkması nedeniyle 519’u çocuk olmak üzere 1006 Filistinlinin evsiz kaldığı belirtildi.

B'Tselem raporunda, işgal rejiminin bu yıl içinde, su ve elektrik şebekeleri gibi hayati önem taşıyan tesisleri dâhil olmak üzere konut dışı amaçlarla kullanılan 456 yapıyı da yıktığı kaydedildi.

Aynı zamanda raporda, işgalcilerin, geçen yıl, özelde işgal altındaki Batı Şeria ile abluka altındaki Gazze Şeridi'nde genelde ise tüm Filistin topraklarında aralarında 7 çocuğun da bulunduğu 27 sivili katlederken, binden fazla Filistinliyi yaraladığı ifade edildi.

Filistinlilerin işgal ordusunun yanı sıra siyonist yerleşimcilerin de ırkçı saldırılarına maruz kaldığına işaret edilen raporda, yerleşimcilerin son bir yılda Filistinlilere yönelik 248 saldırı gerçekleştirdiğine dikkat çekildi.

İşgal ordusunun, 2020’de Filistin köy ve kasabalarına en az 3 bin baskın düzenlediği belirtilen raporda, Filistinlilere ait en az 2 bin 480 evde de arama yaptığı kaydedildi. Ayrıca en az 2785 Filistinlinin alıkonulduğu belirtildi. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir