• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
80 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasında Ankara sessizliğe büründü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kısıtlamadan dolayı Türkiye genelinde olduğu gibi başkent Ankara'da da meydan, cadde ve sokaklarda sessizlik hâkim oldu. Sessizliğe bürünen başkentte, polis ekipleri birçok noktada kontrol noktaları oluşturdu ve devriye gezdi.

Ekipler, sokağa çıkma kısıtlamasının dışında kalan kişiler haricinde kimsenin dışarıya çıkmasına izin vermiyor. Sessizliğe bürünen başkentin en işlek cadde, sokak ve meydanları boş kaldı.

Pazartesi sabahına kadar devam edecek olan kısıtlama nedeniyle şehrin en işlek noktalarından olan Kızılay ile Ulus'ta yollar boş kalırken, sokağa çıkma kısıtlamasının ilk gününde vatandaşların genel itibariyle kısıtlamaya uydukları görüldü.

Kentin birçok noktasında kısıtlamanın etkileri hissedilirken ana yollar, sokaklar, caddeler, parklar ve en işlek bulvarlardaki hareketlilik yerini sükunete bıraktı. İran, Yüksel ve Arjantin Caddeleri ile Karanfil Sokak, Kızılay Meydanı, Ulus Meydanı, Güven Park, Genç Park, Seymenler Parkı ve tüm camiler sessizliğe büründü.

80 saat sürecek olan kısıtlama 4 Ocak 2021 Pazartesi günü saat sabah 05.00'te sona erecek.

Market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler kısıtlama süresince 10.00 ila 17.00 saatleri arasında açık olacak. Fırın ve unlu mamul satış yerlerinde ise saat sınırlaması olmayacak. Restoranlar saat 10.00 ile 00.00 arasında paket servis yapılabilecek. Ek genelge kapsamında balıkçılar da açık olacak.  (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir