• DOLAR 32.188
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2506.672
  • ...
Gaziantep en sessiz hafta sonlarından birini yaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de uygulanan ve pazartesi günü saat 05.00'te sona erecek olan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle sokaklar boş kaldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 30 Kasım'da gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından açıklanan ve geçtiğimiz hafta uygulanmaya başlanan hafta içi 21.00 ile sabah 05.00 arasında olan hafta sonu ise kesintisiz uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının ikinci haftasında da vatandaşlar kısıtlamaya uyarak evde kaldı.

Covid-19 tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Gaziantep’te cadde ve sokaklar sessizliğe büründü.

Cuma günü saat 21.00’da başlayan kısıtlama nedeniyle Covid-19 sessizliği kentin her yerine yansıdı. Sokağa çıkma kısıtlamasının ikinci gününde Gaziantep sessiz bir güne uyanırken sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Gaziantep adeta terk edilmiş bir kente dönüştü.

Kısıtlama nedeniyle şehrin en işlek noktalarındaki yollar boş kalırken vatandaşların da genel itibariyle kısıtlamaya uydukları görüldü.

Kısıtlamanın etkileri kentin birçok noktasında hissedilirken ana yollar, sokaklar, caddeler ve en işlek olan bulvarlar ile parklar gibi kentin tüm noktalarında normal zamanlardaki hareketliliğin yerini ise sakinlik aldı.

İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri kentin birçok noktasında önlem alarak kurduğu uygulama noktalarında denetimlerini sürdürüyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir