• DOLAR 32.46
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2435.993
  • ...
Doğubayazıt Şehidi Rahmetle Andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Mayıs ayında PKK/BDP yandaşları tarafından Yüksekova Mustazaf Der Şubesine gerçekleştirilen saldırı sonucu katledilen Dernek Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna, Mustazaf Der Doğubayazıt Şubesi`nin düzenlediği programla anıldı.

 

Dernek binasında düzenlenen program, Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı, dernek üye ve gönüllülerinin, başkan yardımcısı Cemal Arvas öncülüğünde toplu olarak Ya Sin suresini okunmalarıyla devam etti. Ardından dernek başkan yardımcısı Av. Sedat Duman günün anlam ve önemine binaen şehit ve şehadet üzerine bir konuşma yaptı.

 

İki çeşit ölüm vardır: "cahiliye ölüm ve şerefli ölüm"
Vasıf itibariyle iki çeşit ölüm olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Duman,"Cahiliye ölümü ve şerefli ölüm. İslam düşmanları ile savaşılmadan, cihad niyeti taşınmadan zulme, dayatmaya, baskıya seyirci kalınarak nemelazımca hareket etme sonucunda gelen ölüme cahiliye ölümü; zulüm-baskı ve dayatmalara boyun eğmeden ilai kelimetullah için verilen hizmet ve mücadele sonucu gelen ölüme ise şerefli ölümdür." dedi.

 

Şehadetin önemini ve şehitlere yapılan ikramı bildiren ayet ve hadisleri okuyan sahabelerin şehit olmak için nasıl savaş meydanlarına koştuklarını anlatan Duman, "Evlendiği gecenin sabahında cihat çağrısı üzerine yıkanma fırsatı bulamayıp Uhud Meydanına koşan Hanzala Bin Amr, yine şehadet aşkıyla savaşa gidip kafirler tarafından şehit edilip karnının yarılmasını, ciğerinin çıkarılmasını, burun ve kulaklarının kesilmesini ve bu haliyle kıyamet günü Allah`ın huzuruna çıkmayı arzulayarak Allah`a yalvaran sahabe, günlerce aç olduğu halde şehadetinin gecikmesine engel olacak düşüncesiyle elindeki hurmaları atıp savaş meydanlarına koşan Hz. Umeyr, şehit olup sakat ayağıyla cennete adım atmasına engel olan oğullarını Resulullah`a şikayet edip savaşa çıkma izni alarak Uhud Vadisinde şehit olan Hz. Amir İbnul Cemuh ve daha niceleri bizler için şehadet aşıkları örnekleridir." Şeklinde konuştu.

 

"Şehadet kavramını asıl sahipleri olan Müslümanlara Bırakın"
Son dönemlerde şehit ve şehadet kavramlarının istismar edildiğini belirten Duman, şöyle devam etti: "Hayatı boyunca Allah`a, Peygamber`e, İslam`a, Kuran`a ve diğer mukaddesatlara saldırmaktan geri kalmayan kişiler öldüğünde veya herhangi bir nedenle öldürüldüğünde şehit olarak anılıyor. Batıl inanç, fikir ve düşünceler uğruna canını feda edenlere de şehit deniliyor. Pavyondan, gazinodan, bardan, soygundan veya yüz kızartıcı bir suç işlemek için gittiği yerden dönerken kaza geçirerek ölene de şehit deniliyor. Bu durumlarda ölen kimselerin uzaktan yakından şehadetle hiçbir ilgileri yoktur."
Bu tür istismarlara karşı sitemini dile getiren Duman, istismarcılara çağrıda bulunarak; "Bundan vazgeçin ve bu mübarek sıfatı asıl sahipleri olan Müslümanlara bırakın ve kendinize başka sıfatlar bulun. Mahiyeti küfür olan ideolojilere itikad eden, kendi ölülerine başka isim veremedikleri için değil, İslam`ı istismar ederek iktidarlarını sürdürmek için bu yolu seçmektedirler" dedi.

 

Konuşmadan sonra grup rahmet tarafından Ubeydullah Durna`ya ithafen ilahi ve ezgiler söylendi. Ardından yapılan dua ve temennilerle program sona erdi.

Ramazan Zeren - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir