• DOLAR 32.541
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2426.103
  • ...
Ubeydullah Durna İçin Şahadet Gecesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Mustazaf Der Şanlıurfa Şubesi, 5 Mayıs 2011 Perşembe günü Mustazaf-Der Yüksekova Şubesine PKK/BDP yandaşları tarafından düzenlenen saldırıda katledilen Ubeydullah Durna`yı anma programı düzenledi.

 

Dernek binasında düzenlenen program, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Ubeydullah Durna için mevlit okutuldu.

 

Programda bir konuşma yapan dernek yetkililerinden İbrahim Dağlar, şehit ve şahadetin önemine değindi. Dağlar, İslam davası ağacının sulanmaya ihtiyacı vardır. O su da şehidin kanıdır. Allah bizden yine şehit çıkarmıştır." Dedi.

 

Sahabelerin şehadet aşkına da değinen Dağlar, "Sahabeden Abdullah Bin Cahş bir gün bir sahabeyi tutar ve gel kardeşim birbirimizin duasına âmin diyelim der. İlk duayı yapan `yarabbi senin yolunda cihat edeyim ve bir sürü müşriki öldüreyim ve sonra gazi olarak kurtulayım` der. Abdullah Bin Cahş amin der. Akabinde kendisi şöyle dua eder: `Yarabbi ben senin yolunda vuruşayım çarpışayım ve yolunda şehit olayım müşrikler cesedimin üzerinde otursunlar ve kulağımı burnumu ve azalarımı bir bir kessinler. Ve sen bana ey Abdullah nerede kulağın nerede burnun diye sorduğunda ben de yarabbi ben senin yolunda cihat ettim şehit düştüm ve bunları senin yolunda feda ettim` diye cevap vereyim der. Sahabe eğer ben sana amin sözü vermeseydim bu duaya amin demezdim, dedikten sonra amin dedi."şeklinde konuştu.

 

İslam ağacı şehitlerin kanlarıyla sulanmaya devam ediyor
Şehadet konusundaki ayet ve hadislerle şehadetin İslam tarihindeki yerini anlatan Dağlar, "şehit İslam sancağını yere düşürmeyendir. Hz Hüseyin insanlara gerçek İslam`ı göstermek için canını feda etmiştir ve şehitlerin efendisi olmuştur. Bu gün dünyanın dört bir yanında Çeçenistan, Afganistan ve Filistin de bu ümmet hala şehitler vermektedir. İslam ağacı sürekli sulanmaktadır. Şeyh Said asılmaya giderken şöyle der: `Değersiz dallarda asılmaya pervam yoktur şüphesiz benim ölümüm Allah ve din içindir.` Şahadet insana dünyadaki her şeyden daha önce gelmelidir. Son olarak İslam ağacını kardeşimiz şehit Übeydullah sulamıştır şahadeti kutlu rabbim bizlere şefaatçi kılsın" dedi.

 

Daha sonra Şanlıurfa kardeşler ilahi ekibinin şehit Übeydullah a ithafen okunan ilahi ve ezgiler programda duygulu anlar yaşattı. Program Ömer hocanın yapmış olduğu dua ile sona erdi.

Ali Durmaz - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir