• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Ubeydullah Durna Bursa`da Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - 5 Mayıs 2011 tarihinde PKK/BDP yandaşları tarafından Mustazaf- Der Yüksekova Şubesine düzenlenen saldırıda katledilen Ubeydullah Durna için Bursa Mustazaf- Der Şubesinde bir anma programı düzenlendi.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan anma programı Ali Arslan hocanın yaptığı konuşma ile devam etti.

Şehitlerin Allah katındaki değerine değinen Arslan hoca, "Resulullah`ın (sav) deyimiyle Hz Muhammed`e (sav) öldü diyecekler fakat şehitlere ölü diyemeyecekler. Şehitler, davasına sadakatini Allah`a göstermek için hiçbir eziyetten cefadan kaçmadan canlarını ve mallarını veren Allah`ın sadık kullarıdır. Şehid Ubeydullah da o insanlardan bir tanesidir ve Ubeydullah tarihte unutulmuş olan bu eseri bu izzeti, kanı ile Muhammedi ümmete hatırlattı." dedi.

İslami bir terim olan şehadeti Allah`ı inkar için kullanıyorlar
Kuran`i ve İslami bir terim olan Şehadetin bu gün Allah için değil, Allah`ı inkar eden insanlar için kullanıldığına dikkat çeken Arslan Hoca, "İslam`a düşmanlık eden zalim ve kafirler için kullanıyorlar, biz ümmeti Muhammed olarak bu değerimizi geri almak için canlarımızı ve mallarımızı feda etmeye hazır olmalıyız. Ve biz bütün aziz şehitlerimizi kalbimizin en güzel köşesinde barındırıyor, onlara selamımızı gönderip, onlardan şefaat diliyoruz" diye konuştu.

Peygamber efendimiz (s.a.v) ve sahabelerinden örnekler sunan Arslan hocanın konuşmasının ardından Ubeydullah Durna`ya atfen yazılmış olan İlahiler seslendirildi.

 

Duygulu anların yaşandığı program, yapılan dua ile son buldu.

Mehmet Şah Mikyas - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir