• DOLAR 32.221
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2458.06
  • ...
Adana`nın ilk vakıf üniversitesinde son aşamaya gelindi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Adana`da kurulması planlanan Kanuni Üniversitesi`nin Mütevelli Heyeti, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz`ı ziyaret ederek, üniversite ile ilgili son gelişmeleri paylaştı.

 

Kanuni Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Muammer Çalışkan, en önemli aşamanın geçildiğini ve YÖK`ten üniversite ile ilgili onayın çıktığını bildirdi.

 

Konunun, TBMM Milli Eğitim Komisyonu`nda olduğunu anlatan Çalışkan, \"Çalışmalar planlandığı gibi gidiyor. Meclis`ten de üniversitenin kurulmasıyla ilgili yasa çıktıktan sonra fiziki yapılarla ilgili çalışmalar başlayacak. 2014-2015 yılında faaliyete başlamayı planlamıştık ama bir yıl sonraya da sarkabilir. Kanuni Üniversitesi kurulunca Adana`nın ilk vakıf üniversitesi olacak\" dedi.

 

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da Kanuni Üniversite adında vakıf üniversitesi kurulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Adana`nın yeni bir üniversite kazanmasının önemine değinen Aldırmaz, her konuda desteğe hazır olduklarını ifade etti. (Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir