• DOLAR 32.46
  • EURO 34.765
  • ALTIN 2434.478
  • ...
Peygamber Sevdalıları Platformu ikinci toplantısını gerçekleştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Düzenlediği etkinliklerle yüz binleri bir araya getiren Peygamber Sevdalıları Platformu Kutlu Doğum etkinliklerine hazırlık amacıyla toplantılarına devam ediyor. Hazırlıklarına tüm hızıyla devam eden Peygamber Sevdalıları Platformu bu amaçla toplantıların ikincisini de Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi`nde gerçekleştirdi.

 

\"Bu yıl daha fazla etkinlik düzenleyeceğiz\"
Peygamber Sevdalıları Genel Koordinatörlüğünden yapılan açıklamada, \"Peygamber Sevdalıları Platformu olarak inşallah bu yıl geçen yıldan daha fazla yerde, daha çok vatandaşa ulaşıp bu kutlu ayı yaygın etkinliklerle ihya etmeyi düşünüyoruz.\" ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada kısa bir süre önce birinci toplantılarının yapıldığına dikkat çekilerek \"Bu toplantıda Kutlu Doğum etkinliklerinde yapacağımız faaliyetleri kararlaştırıp kamuoyu ve basınla paylaşacağız.\" denildi.

 

Umre Ödüllü Siyer Sınavı 26 Mayıs`ta
Alınan kararlar arasında ülke genelinde salâvat kampanyası, umre ödüllü siyer sınavının yer alacağının belirtildiği açıklamada, \" Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek Türkiye geneli \"Kutlu Doğum Siyer Sınavı`nın 26 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınava başvurular 1 Mart-15 Mayıs tarihleri arasında alınacak. Sınav iki kategoriden oluşacak. Birinci kategorideki adaylara, Yazar Mehmet Ali Gönül`ün Dua Yayıncılıktan çıkan `Sevgili Peygamberimiz` adlı kitabı; 2. kategorideki adaylara ise Peygamber Sevdalıları Platformunun hazırladığı `Nebevi Davet` kitabından sınav yapılacak.\" denildi.

 

Şiir ve makale yarışmaları düzenlenecek
Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde ayrıca şiir, makale, öykü ve kompozisyon yarışmalarının düzenleneceğinin ifade edildiği açıklamada, bu yılki Kutlu Doğum etkinliklerinde Hz Peygamberin \"Daveti ve Davetteki Gayreti`temasının işleneceği belirtildi.

 

2013 Kutlu Doğum ayı içerisinde Efendimiz (s.a.v) ile ilgili ilahilerin bulunduğu CD`lerin hediye olarak dağıtılacağı belirtilen açıklamada \"Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklere, vatandaşların başvurmaları halinde alanlarında uzman üyelerimiz tarafından kendilerine Hz Peygamberin hayatı anlatılacak.\" ifadelerine yer verildi.

 

Açıklamada son olarak, etkinliklerde kullanılacak afişlerin tasarımının ve etkinlik isimlerinin bir sonraki toplantıda belirleneceği ifade edilerek öneri ve çalışmaları olan vatandaşların http://peygambersevdalilari.com/ adresinden kendilerine ulaşılabileceği belirtildi. (M. Sait Adiyaman- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir