• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Abbas Güçleri 7 Hamas Mensubunu Tutukladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mahmud Abbas’a bağlı güvenlik birimleri İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın liderlerine ve mensuplarına karşı Batı Yaka’da sürdürdüğü operasyonlarda 7 kişiyi tutuklandı.

Tutuklamalar Batı Yaka’nın El-Halil ve Selfit şehirlerinde gerçekleşirken, Ramallah, Nablus ve Tulkerem’de de güvenlik birimleri 5 kişiyi ifadeye çağırdı.

İşgal askerlerini ve Filistin topraklarına yerleştirilen Yahudi yerleşimcileri direnişin saldırılarından korumak, Filistin halkının umudu haline gelen Hamas Hareketi`nin direniş çabalarını baltalamak ve durdurmak için Amerika tarafından kurulan ve işgal ordusunun öncü gücü gibi Batı Yaka’da faaliyet gösteren Abbas’a bağlı güvenlik birimleri, Hamas Hareketi`nin Batı Yaka’da direniş adına çalışma yapmasına izin vermiyor. Direnişçilerin silahlarını topluyor, işgal güçlerine ve Filistin topraklarına yerleştirilip Filistin halkına zarar vermek için gece gündüz saldıran Yahudi yerleşimcilere karşı eylemleri engelliyor, direnişçileri hapse atıyor, mallarına el koyuyor ve hayır kurumlarını kapatıyor.

filistinhaber

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir