• DOLAR 32.584
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2428.92
  • ...
`İşgal Rejimiyle Bir Diyaloğumuz Yok`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Dr. Halil El-Hayye, Batı Yaka’da atıl durumunda olan özgürlükler dosyasının Filistin uzlaşısı önünde duran en büyük engellerden biri olduğunu söyledi.

El-Hayye, Kahire’de yapılan diyalog görüşmelerinde şimdiye kadar on anlaşmaya imza atıldığını ve her görüşmede bütün grupların bu dosyanın çözüldüğünü ifade ettiklerini belirtti.

Filistin Basın Mensupları Kulübü’nün Gazze’de düzenlediği etkinliğe katılan Hamas lideri El-Hayye, “Batı Yaka’da siyasi tutuklamaları, ifadeye çağırmaları, tutuklamaları, kurumları kapatmayı ve imkânlarına el koymayı içeren özgürlükler doyası çözülmeden Hamas Hareketi olası bir seçimi kabul etmeyecektir. Siyasi tutuklamalar nedeniyle Hamas mensupları Batı Yaka’da hâlâ takip edilmekte ve tutuklanmakta, mallarına el konulmaktadır. Siyasi görüşleri nedeniyle işlerine son verilenlerin sayısı ise 1000’i geçmiş durumda.”

Gazze’de siyasi tutuklular dosyasının tamamıyla çözüldüğünü ve Gazze`yi terkeden Fetih mensuplarından büyük çoğunluğunun Gazze’ye geri döndüğünü belirten El-Hayye isteyenlerin gelip cezaevlerini ziyaret edebileceğini söyledi.

İşgal ordusunun ateşkes ihlallerine de değinen El-Hayye, “Düşmanla savaşa hevesli değiliz. Ancak buna zorlanırsak düşmana daha önce verdiğimiz derslerden daha acı dersler verebilecek güçteyiz” dedi.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir