• DOLAR 32.228
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2458.415
  • ...
Bartın Valisine tepkiler dinmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Bartın Valisi Bülent Savur`un Saadet Partisi Bartın İl Başkanlığı`nı ziyareti sırasında kendisini başkan yardımcısının karşılamasına karşı çıkarak, \"Eğer Başkan yardımcısının beni karşılayacağını bilseydim buraya girmezdim\" şeklindeki sözlerine tepkiler devam ediyor.

 

Halkı cahil olarak görüyorlar
Bu olayı İttihat ve Terakki zihniyetin tezahür ettiği durumun devamı olarak yorumlayan UHİM şu açıklamalarda bulundu: \"Bu zihniyete göre halk cahil, devlet gücünü elinde bulunduranlar ise aydındır. Halkı eğitme, hizaya sokma, şekillendirme ve yönetme misyonu taşırlar. Bu anlayışta devlet hiyerarşik olarak üsttedir, halk ise devlet gücünü elinde bulunduranların emir ve talimatlarına tabidir. Bu anlayış cumhuriyetin kurulması ve akabinde uzun süren tek parti döneminde tam anlamıyla iktidar olmuş ve halkı, sivil olanı eze eze yönetmiştir. Zamanla bu anlayış bürokrasi kültürüne dönüşerek, aksi düşünülmesi kabul edilmez, eleştirilemez resmî ideoloji halini almıştır.\"

 

Özrü kabahatinden beter
Halkı aşağılayan, devleti ve bürokratı yücelten bürokratik anlayışın devam ettiği ifade edilen açıklamada, \"Siyasî bir partinin temsilcilerine, emri altında çalışan memurlara dahi gösteremeyeceği küstah ve kibirli tavırlar sergileyen ve `Özrü kabahatinden beter` dedirtecek kadar da ileriye giderek kendisinin Cumhurbaşkanı`nın temsilcisi olduğunu belirten vali aynı keyfiliği mevcut siyasal iktidar partisinin temsilcilerine de gösterebilecek midir? İnsanı merkeze alan siyaset anlayışıyla asla bağdaşmayan tutum ve davranışlar sergileyen valinin ivedilikle yaptırıma tabi tutulması beklenmekte olup, hadisenin fikri takibinin merkezimizce sürdürüleceğini kamuoyuna bildiririz\" ifadeleri kullanıldı. (Cuma Karakoç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir