• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Başörtüsü Yasağı Allah`a Fiili İsyandır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel okullarda, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair usul ve esasları belirleyen yönetmeliğe tepkiler gelmeye devam ediyor.
 
TES-ÇAĞ üyesi Hizmet-Der tarafından, Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi`nde bulunan Huzur Camii önünde yapılan basın açıklamasıyla başörtüsü yasağı kınandı.

Soğuğa aldırış etmeden basın açıklamasının yapıldığı alana gelen genç, yaşlı, kadın ve çocuklardan oluşan vatandaşlar, `Üzülme Gevşeme Allah Bizimle`, `Başörtüsü Batmakta Rezilin Gözüne`, `Zalimler için Yaşasın Cehennem` gibi dövizler açtı. Vatandaşlar sık sık tekbirler getirdi ve başörtü zulmü aleyhinde sloganlar attı.
 
Bu zulüm 100 yıldır devam ediyor
Basın açıklamasından önce kısa bir açıklama yapan TES-ÇAĞ Başkanı Mehmet Duyu, " Cumhuriyetin kuruluşundan beri yüz yıla yakın bir zamandır Müslüman bir ülkede yaşamamıza rağmen maalesef dinimizi yaşama noktasında bir hayli sıkıntı yaşıyoruz" dedi.

Hizmet-Der üyesi Hayri Başeğmez, Nur Süresinin 31`inci ve Bakara süresinin 85`inci ayetlerini okuyarak basın açıklamasına başladı.
 
Halk ikilemde bırakılıyor
Haydi Kızlar Okula kampanyaları düzenleyenlerin İslami ve insani bir hak olan başörtüsü ile eğitimlerini almak isteyenlerle mücadele ettiklerini ifade eden Başeğmez, " Okul yönetiminin keyfi uygulamaları ve tüm engellemelere rağmen okul kapılarından içeri alınmayan gözleri yaşlı bacılarımızı görmeyip onları tesettürü terk edip Allah`a isyan etmek ile okul okumak arasında muhayyer bırakanların kimlere hizmet ettiğinin ve hangi zihniyete sahip olduklarının takdirini değerli halkımıza bırakıyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Bu yasak Allah`a karşı fiili isyandır
Başörtüsünün hem İslami hem de insani olarak yerine getirilmesi gereken bir hak olduğunu vurgulayan Başeğmez, "Tesettürün kısmen de olsa yasaklanması insani hak ve hürriyetlere aykırı, Allah`ın emirlerine karşı fiili bir isyandır. Allah`ın adaleti ve azabını hatırlatmayı ilahi bir emir olarak telaki ediyoruz." dedi.
 
Her okula bir mescit
Son zamanlarda bazı basın yayın organlarında okulda namaz kılan çocukların görüntülerinin yayınlandığını ve bu kişilerin adeta suçluymuş gibi gösterildiklerini ifade eden Başeğmez, "Bu art niyetli yayınları kınıyor, bu vesile ile tüm okullarda bir mescit açılması için gerekli kanuni düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
 
Başeğmez son olarak, "Bizler TES-ÇAĞ üyesi olarak Allah`a isyanın olduğu yerde kula itaat yoktur düsturuyla diyoruz ki; Bir elimize ayı bir elimize güneşi verseler inancımızdan, örtümüzden asla vazgeçmeyeceğiz. İnançların önündeki tüm engellerin kaldırılması ve inanç hürriyetinin anayasal güvence altına alınmasını istiyoruz" ifadelerine yer verildi.
Basın açıklaması Ali Durgunsu Hoca`nın okuduğu duanın ardında sona erdi. (M. Sait Adiyaman- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir