• DOLAR 32.472
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.156
  • ...
Sarai`nin Ölüm Nedeni Belli Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Polis olay yerindeki incelemelerinde yeni deliller buldu. Fotoğraf çekmek için geldiği İstanbul`da kayboluşunun 13`ncü gününde cesedi bulunan ABD`li Sarai Sierra`nın başına sert bir cisim ile vurularak öldürüldüğü kesinleşti.

Cesedin bulunduğu yerde 2 günde toplam 11 saat `delil` arayan polis, genç kadının bir çift altın küpesi, kolyesi ve bileğine üç kez dolayacak uzunlukta olan bilekliği toprağa gömülü halde buldu. Bölgeyi abluka altında tutan ve adeta kuş uçurtmayan polis, şüpheli gördüğü 23 kişiyi de ifadesine başvurmak üzere emniyete götürdü. Sarai`nin Adli Tıp Kurumu`ndaki otopsi işlemi ise dün tamamlandı.

21 Ocak günü ortadan kaybolan ve MİT, FBI ile İstanbul Polisi tarafından aranan 33 yaşındaki Sarai Sierra`nın hunharca bir cinayete kurban gittiği Cumartesi akşamı cesedinin Sarayburnu`ndaki sur kalıntılarının dibinde bulunmasıyla ortaya çıktı. Sarai`nin IPAD bilgisayarı ile cep telefonunun kayıp olduğu belirlendi.

İKİ GÜNDE TOPLAM 11 SAAT DELİL ARANDI

Amerikalı eşi Steven Sierra`nın teşhis ettiği Sarai`nin cesedinin bulunduğu yerde önceki akşam tam 4.5 saat inceleme yapan polis, dün de 6.5 saat araştırma bulundu. Olay Yeri İnceelme ekipleri, saat 07.30`da geldikleri olay yerinde saat 14.00`e kadar taşların, çalıların arasında tek tek delil araştırdı. Cesedin bulunduğu nokta ile çevresini güvenlik şeridiyle çeviren polis, bölgeye kimsenin girmesine izin vermedi. Araştırmalarını surların demiryolu tarafındaki iç kısımda yoğunlaştıran polise bir eğitimli köpek de eşlik etti. Polis bazı noktalarda ise belediye görevlilerine kürek ile kazı yaptırdı.

ALTIN TAKILARI GÖMÜLÜ BULUNDU

Kazılan noktalardan birinde Sarai`nin bir çift altın küpesi, kolyesi ve bileğine üç kez dolayacak uzunlukta olan bilekliği gömülü olarak bulundu. Kalıntıların arasından Sarai`nin öldürülüşünü ve katil zanlısının kimliğini ortaya çıkaracak tüm bulguları tek tek toplayarak delil poşetine koyan polis, bunları incelenmek üzere emniyet müdürlüğüne götürdü.

BATTANİYE DE İNCELEMEDE

Sarai`nin cesedinin 3 metre mesafesinde bulunan battaniye de kriminal laboratuvarda incelemeye alındı. Sarai`nin cesedinin bu battaniye ile taşınıp taşınmadığı DNA incelemesi sonucunda ortaya çıkacak. Emniyet yetkilileri cesedin bulunduğu yere taşındığının ise kesin olduğunu ifade ettiler.

ŞÜPHELİ GÖRÜLENLERİN İFADESİ ALIRDI

Uzman ekiplerin `delil` incelemesi sürerken sivil polisler de çevredeki şüphelilere göz açtırmadı. Polis, şüpheli gördükleri kişilerde kimlik kontrolü yaptı. 23 kişi ise ifadelerine başvurulmak üzere emniyete götürüldü. Polisin çevrede görevli temizlik işçilerinin bilgilerine de başvurduğu öğrenildi.

GMAİL YAZIŞMALARI MERCEK ALTINDA

Sarai`nin internet üzerinden tanıştığı Taylan K. ile İstanbul`dan gidip geldiği Hollanda ve Almanya`daki arkadaşlarıyla Gmail`deki mail adresi üzerinden yazışarak irtibatlaştığının netlik kazanması üzerine polis, interpol aracılığıyla genç kadının tüm yazışmalarını istedi.

TÜRK VE AMERİKALI BİR HEYET ARAŞTIRMA YAPIYOR

Türk ve Amerikalı uzmanlardan oluşan bir heyet ise Sarai`nin gittiği Hollanda Amsterdan ile Münih`te inceleme başlattı. Heyet, genç kadının burada görüştüğü kişileri tek tek tespit edip, iz sürüyor.

KOCASI, 500 DOLAR GÖNDERMİŞ

Sarai`nin İstanbul`da 12 bin dolar para harcağı yönündeki iddialar da emniyet yetkilileri tarafından yalanlandı. Sarai`ye kocasının İstanbul`da iken 150 ve 350 dolar olmak üzere iki kerede toplam 500 dolar gönderdiği belirlendi.

EMNİYET MÜDÜRÜ ÇAPKIN: BAŞINA VURULMAK SURETİYLE ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KESİN

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, yaptığı açıklamada Sarai Sierra`nın başına vurularak öldürüldüğünün kesin olduğunu söyledi.

Atatürk Havalimanı`nda, gazetecilerin, sorularını yanıtlayan Çapkın, çalışmaların sürdüğünü ve Adli Tıp Kuruu raporunun henüz çıkmadığını vurgulayarak. ``Ama başına vurulmak suretiyle öldürüldüğü kesin. Öbür tarafını çalışıyoruz. Kesin bilgilere ulaşmak için biraz daha çalışmamız gerekiyor`` dedi. Çapkın, Amerikalı kadının `ajan ya da kurye` olabileceği iddialarıyla ilgili bir soru üzerine de ``Turist. Geziyor tek başına. Öyle bir tespitimiz yok, kurye olduğuna dair...`` karşılığını verdi.

OTOPSİ TAMAM

Olay yerinden götürüldüğü Samatya İstanbul Eğitim Ve Araştırma Hastanesi`nde kocasının teşhis etmesinin ardından Sarai`nin cesedi, Adli Tıp Kurumu Morgu`na götürüldü. Sarai`ye dün burada otopsi yapıldı. Otopsi işlemi saat 16.30 sıralarında tamamlanan Sarai`nin cenazesi dün Adli Tıp Kurumu`ndan alınmadı. Genç kadının cenazesinin bugün alınması bekleniyor.

ÇAYCI:SARAYBURNU`NUN RÖNTGENCİLERİ VAR

Gece gündüz Sarayburnu`nda yaşayan Atilla Elifoğlu yaklaşık 10 yıldır gündüzleri sahilde çay satıp geçimini sağladığını geceleri ise kayalıklara yaptığı küçük bir barakada kaldığını anlatarak şunları söyledi:

"Sarayburnu`nun hem röntgencileri hem de uyuşturucu madde bağımlıları var. Röntgenciler surların içinden sahilde gezen turist bayanları seyrediyorlar. Hepsi birbiriyle irtibatlı röntgencilik yapıyor. Birisi bir yerde güzel bir kadın gördüğü zaman telefon edip diğer röntgencileri yanına çağırıyor. Birde uyuşturucu bağımlıları var. Onlar da genellikle surların iç taraflarında madde alıyorlar. Bunlar yüzünden kadınlar rahat edemiyorlar. Feci şekilde öldürülen genç kadının manzarayı seyretmek yada fotoğraf çekmek için surların iç tarafına gittiğini ya da kandırılarak götürülmüş olabileceğini düşünüyorum. Hiçbir kadın zor kullanılarak oralara götürülemez, mutlaka birisi görüp müdahale ederdi. Cesedin dışarıdan da atıldığını pek düşünmüyorum, çünkü cesedin bulunduğu yere bir insan bedeninin çıkarılması zor. Sur içindeki askeri birlik var. Eskiden tüm sur içinde 50 metre de bir nöbetçi kulübesi bulunuyordu. Bu nedenle insanlar sur içine çıkamazdı. Nöbet kuleleri kaldırıldıktan sonra röntgenciler ve uyuşturucu bağımlıları sur içini kendilerine mekan yaptı.Türkiye`ye gelen turistlerin rahat etmesi için surların içinin mutlaka kontrol altına alınması gerekiyor."

CESEDE NASIL ULAŞILDI?

Sarai`nin izini süren polis, ilk gözaltılar arasında yer alan Taylan K.`nın 21 Ocak günü Galata Köprüsü`nde buluşacaklarını ancak bu buluşmanın gerçekleşmediğini anlatması üzerine 600`den fazla MOBESE ile güvenlik kamera görüntüsünü mercek altına aldı. Genç kadının son olarak 21 Ocak günü Sirkeci`de saat 13.15`de yürürken kamera görüntüleri elde edildi. Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekiplerinin yanı sıra 260 güven timi kadını, aramak için kolları sıvadı. Sarai`nin son görüldüğü noktadan gidebileceği tüm güzergahlara polis memurları yönlendirildi. Aramaya katılan bir polis memuru, Sarai`nin sur kalıntıları içindeki cesedini buldu. Polis şimdi Sarai`nin görüntülerdeki kıyafetleri ile cesedin üzerindeki kıyafetleri karşılaştırıyor. Böylelikle kadının üzerinden herhangi bir kıyafeti alınıp alınmadığı da ortaya çıkacak.

 

Kaynak: Ajanslar

Bu haberler de ilginizi çekebilir