• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Viranşehir`de BDP etkinliğinde olaylar çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Viranşehir Açık Hava Anfi Tiyatro Salonunda BDP ilçe teşkilatı tarafından bir program düzenlendi. Suriye`de muhalifler ile çatışan PYD`ye destek amacıyla düzenlenmesi planlanan ancak kaymakamlığın 20 Şubat tarihine kadar yapılacak bütün etkinlikleri yasaklaması üzerine `Kadın Buluşması` adıyla düzenlenen programda olaylar çıktı.

 

BDP Eş Başkanı Gülden Kışanak, Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, Diyarbakır milletvekili Nursel Aydoğan`ın katıldığı etkinlikte çıkan olaylarda 3 kişi yaralandı. Polisin taş atan eylemcilere biber gazıyla müdahale ettiği olaylarda bazı kişiler de gözaltına alındı. Müdahale anında atılan biber gazlarından dolayı muhabirlerde zor anlar yaşadı.

 

Yaşanan olaylar ile ilgili Belediye kültür merkezi önünde basın açıklaması yapan Gülten Kışanak, müdahalenin hukuksuz olduğunu savunarak, mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.

 

Basın açıklamasından sonra kalabalık dağıldı. Olaylardan sonra polis güvenlik önlemlerini artırırken, bazı araçların camları kırıldığı gibi çevrede bulunan bazı vatandaşların da biber gazından etkilendiği gözlendi. (Sabri Acet - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir