• DOLAR 32.541
  • EURO 34.929
  • ALTIN 2424.479
  • ...
`Müslüman Bir Ülkede Başörtü Yasağı mı Var?`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Bir yandan başörtüsüne özgürlük için eylemler yapılıp imza kampanyaları başlatılırken, diğer yandan başörtü yasağından haberdar olmayanların bulunması şaşırttı. Memur Sen`in başlattığı imza kampanyasının gören bazı vatandaşlar "Müslüman bir ülkede başörtüsü yasak mıdır? Diye şaşkınlıkların dile getirerek "bugüne kadar başörtüsünün yasak olduğunu bilmiyorduk" demesi yaşanan bilgi kirliliğini de gözler önüne serdi.
 
"Başörtüsünün yasak olduğunu bilmiyorduk"
Bitlis`in Güroymak (Norşin) ilçesinin Taşüstü (Korhak) köyünde ikamet eden vatandaşlardan Sabahattin Aktaş, siyasilerden başörtüsünün serbest olduğunu duyduklarını dile getirerek, "Müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz ve bu ülkenin yöneticileri de Müslumandır. Her zaman İslam`dan ve Kuran`dan bahsettiklerini görüyoruz. Bugüne kadar başörtüsünün serbest olduğu söyleniyordu. Ve bizler izlediğimiz televizyon kanallarında başörtüsünün yasak olduğuna dair bir şey duymadık. Fakat bu gün sınava geldik. Okulların önünde imza kampanyasının yapıldığını görünce merak ederek niçin yapıldığını sordum. Aldığım cevap beni hayal kırıklığına uğrattı. İlk başta inanmadım" diyerek şaşkınlığını dile getirdi.
 
"Bugüne kadar Müslüman halk inancı için mücadele etmiştir"
Bitlis`in Güroymak(Norşin) ilçesinin Gölbaşı (Serıgolı) beldesinde ikamet eden Abdullah Baysal ise, bir Müslüman olarak başörtüsünün serbest olmasını istediğini ifade ederek, "Başörtüsü Allah`ın emridir. Bu emri hiç kimse yasaklama hakkına sahip değildir. Herkes istediği şekilde giyinsin. Kimseye müdahale edilmesin. Bizim halkımız Müslüman olduğu için yıllar boyunca gelenek, görenek, iffet ve inançlarını korumak için mücadele etmiştir. İnanıyorum ki bundan sonra da bu Müslüman halk mücadelesine devam edecektir. Bizler bugüne kadar bunu böyle gördük. Bu yasağı koyanları kim olursa olsun kınıyoruz" dedi.
 
Bunu halka söylemeyen medya vebal altındadır
Güroymak (Norşin) ilçesinin budaklı (Ağaçur) köyünde oturan Sami Avcil, son kılık kıyafet yönetmeliğiyle başörtüsünün serbest bırakıldığın yönünde haberler yapıldığını ifade ederek, "Bu gün özellikle kırsal kesimde yaşayan, kanunları ve çıkan yasa tasarılarını takip etmeyen vatandaşlardan kime sorarsanız sorun başörtüsünün yasak olduğunu bilmez. Son çıkan kılık kıyafet yasa tasarısında okullarda kılık kıyafetin serbest olduğu söylendi ve ben de öyle biliyordum. Basında da kılık kıyafet serbestliği diye söyleniyordu. Ve hiçbir basında başörtüsünden dolayı aşağılanan ve hakları kısıtlanarak okula bırakılmayan bir öğrenciden bahsedilmedi. Tüm medyada da başörtüsünün serbest olduğu söyleniyordu. Ama bugün başörtüsünün serbest olması için imza kampanyasının açılması beni hayrete düşürdü. Bu yasağı ve bu yasaklardan dolayı mağdur olmuş olan insanları gündeme taşımayan ve bu konuda halkı bilinçlendirmeyen, bizlere gerçekleri yansıtmayan, bizleri yanlış yönlendirerek gerçekleri örtbas eden basın vebal altındadır" şeklinde ifade etti.
 
"Başörtüsünün serbest olmasını istiyoruz"
Bitlis`in Hizan ilçesinde ikamet eden Veysi Aydın ise, şaşkınlığın başörtüsünün neden yasaklandığını anlamadığını söyleyerek dile getirdi. Aydın, "Bu ülkede bu kadar çözülmesi gereken sorunlar varken, insanlar işsiz iken, bu ülkeyi soyup soğana çevirenler varken, insanların ve toplumun huzurunu bozan nedenler varken, bunlarla neden uğraşılıp bu sorunlar çözülmüyor da inançları gereği Allah`ın emri olan bu örtüyle uğraşıyorlar anlamış değilim. Allah`ın emirleri ile mücadele eden, İslam`a ve Müslümanlara savaş açan kafir emperyalist Avrupa devletlerinde dahi insanların özgürlüğüne saygı gösterilirken ve inançlarını yerine getirmelerine müdahale edilmezken, Müslüman olan bu ülkede neden insanların inançlarını yaşamalarına müdahale ediliyor. Başörtüsünün serbest olmasını istiyoruz. İsteyen başını örtsün istemeyen örtmesin kimseye müdahale edilmesin" dedi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir