• DOLAR 32.292
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2396.62
  • ...
AB Fonlarından Nasıl Faydalanılır?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa birliği fonları belli bir süreliğine Birlik politikalarını ve programlarda belirtilen ilgili bölümleri kapsayacak bir şekilde AB’ ne üye olan ülkeler ile aday olan ülkelerin arasında birlik oluşturmak için uygulanan faaliyetlerin tamamıdır. İşletmeler, kamu kurum ve kuruluşları, sivil vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları AB programlarına başvuru yapabilirler. AB programları Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu’ nun onayı ile yürürlüğe alınmakta ve programlara yönelik ihaleyi yayınlayan Komisyon Genel Müdürlüğü tarafınca yönetilmektedir. AB programlarında ki genel amaç; ülkeler arası işbirliği geliştirmek olduğu için başvuruların genelinde farklı ülkelere ait ortakların bulundurulması şartı söz konusudur.

AB Programları Nedir?

Avrupa birliği destekleri genç girişimcilere ve KOBİ’ lere önemli bir yatırım fırsatı sunmaktadır. İnovatif projelerin Türkiye tarafından hayata geçirilebilmesi için genç girişimciler ile KOBİ’ ler AB fonlarından yoğun bir şekilde yararlanması gerekmektedir. Avrupa birliği desteklerinden faydalanmak isteyen KOBİ’ler ile genç girişimciler şu önerileri değerlendirebilir; - AB fonlarından yararlanmak için sunulacak projeyi en iyi şekilde tamamlayabilmek için ekip çalışmasıyla hareket edin. - Proje fikrini teknolojik ve teknik detaylarıyla net bir şekilde gösterin. - Ekipte ki temel kişilerin program şartlarını minimum projeyi yazacak sorumlu kişiler kadar anlamaları için çabalayın. - Proje fikrinizin yenilikçi olmasına, inovatif değerlere sahip olmasına dikkat edin. - Proje ile ilgili patent araştırmasını dünya çapında yaptıktan sonra patent başvurusunu yapın. - Proje fikrinizin ne kadar mükemmel olduğunu, pazara olan etkisini ve uygulanabilirliğini herkesin anlayabileceği bir dil ile sunun.

AB Hibe Fonlarından Kimler Faydalanabilir?

AB hibe projeleri için destek talep edilen faaliyetlerde bölgesel program çerçevesinde il sınırları kapsamında yürütülmesi şartıyla yerel yönetimler, kar amacına gitmeyen kurum ve kuruluşlar AB fonlarına başvuru yapabilir. Küçük ve orta işletmeler gelir artırıcı niteliği taşımayan faaliyetlerine hibe desteği alabilir. AB hibe fonlarından yararlanabilecek, yukarıda sıraladığımız niteliklere sahip kurum ve kuruluşlar şu şekildedir; - KOBİ’ ler, - Araştırma Enstitüleri, Üniversiteler ve Eğitim Kurumları, - Dernekler, Kooperatifler, Vakıflar, Sendikalar, Ticaret, Sanayi, Ziraat ve Meslek Oda Kuruluşları, - Yerel Yönetimler( Muhtarlıklar, İl Özel İdaresi, Köy Tüzel Kişiliği, Belediye)

Bu haberler de ilginizi çekebilir