• DOLAR 32.207
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2444.161
  • ...
TSRS' lerin Amacı ve İşletmelerin Yükümlülükleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TSRS Amacı Nedir?

TSRS’nin amacı; işletmelerin, sürdürülebilirlikle ilgili risklerine ve fırsatlarına ilişkin bilgileri açıklamasını zorunlu kılmaktır. Bu bağlamda ise raporlama zorunluluğu, sürdürülebilirlikle ilgili fırsat ve risklerin finansal yeterliliği etkilemesinin makul ölçüde beklendiği durumlarda gerekli görülmektedir. Aksi bir durum söz konusu ise sürdürülebilirlikle ilgili fırsat ve risklerin raporlanması zorunlu değildir.

TSRS'nin İşletmelere Getirdiği Yükümlülükler

TSRS’nin işletmelere getirdiği birçok yükümlülük söz konusudur. Bunlar genel olarak aşağıdaki gibidir:

  • TSRS(Türkiye Sürdürülebilirlik Raporlama Standartları), sürdürülebilirlik ve iklim ile ilgili fırsatlarla risklerin değerlendirilmesine uygun hüküm bulunmadığında rehber kaynak olarak GRI (Global Reporting Initiative) ve ESRS (European Sustainability Reporting Standards) standartlarına atıfta bulunur bu standartlardan rehber kaynak olarak yararlanılabileceğini belirtir.
  • Raporlama sürecine yeni başlayan işletmelerin, ilk etapta uyum sürecini kolaylaştırması adına GRI tarafından yayımlanan sektörlere özel çeşitli standartlar ve rehberlerden faydalanması önerilir.
  • AB mevzuatı ile doğrudan veya dolaylı yükümlülüğünü yerine getirmek isteyen TSRS kapsamındaki şirketlerin de ESRS’den istifade etmesi gerekir.
  • TSRS; bağlantılı bilgi vurgusu ile sürdürülebilirlik ve iklim ile ilgili fırsatlarla risklerin, işletmenin faaliyetleri ve finansal yeterliliği ile bağlantısının da ortaya konmasını beklemektedir.

Enexion Group, uzman kadrosu ile TSRS standartlarına uygun sürdürülebilirlik raporu hazırlama konusunda her alanda rehberlik hizmeti sunar. Enexion, küresel standartlara uygun olarak hazırlanan TSRS 1 ve TSRS 2 standartları ile oluşturulacak olan raporlarda sürdürülebilirlik ve iklim konularındaki finansal ve finansal olmayan etkilerinizi belirleyerek paydaşlarınıza en doğru bilgiyi sağlamanıza yardımcı olur. TSRS Türkiye Sürdürülebilirlik Raporlama Standartları Raporlaması Danışmanlığı süreci hakkında detaylı bilgi için Enexion Grup ile iletişime geçebilirsiniz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir