• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
İkra-Der`den sömestr tavsiyeleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - İkra-Der Van şubesi yönetim kurulu üyesi Yusuf Türk, ara tatilin (sömestır) ciddi bir fırsat olduğuna dikkat çekti. İlkokul, lise, YGS`ye hazırlık öğrencileri ve üniversite öğrencileri dâhil olmak üzere herkesin ara tatil günlerini hakkıyla değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Türk, geride bırakılan dönemin muhasebesinin iyice yapılmasını tavsiye etti.


Türk, " Dönem içerisinde meydana gelen eksikliklerimizi, ara tatili fırsat bilerek gidermemiz gerekir. Ara tatilin bir fırsat olduğunu çevremize de anlatmalıyız ve bu durumdan onları da haberdar etmeliyiz. Çocukların gidişatından memnun olmayan birçok muhatabımız çocuklarıyla gereği kadar ilgilenemediği için çocuklarından memnun değiller. Ara tatilde çocuklara verilen karne belgesi sadece çocukların değil aynı zamanda tüm aile bireylerinin başarı belgesidir. Aile efradı çocuğun başarısız olma durumunda kendi eksikliklerini görmeli ve ara tatili bu sıkıntıları gidermeye ayırmalıdır" dedi.


Türk, İkra-Der olarak sömestrde yapılması gerekenleri şu şekilde sıraladı: "Çocuklarımızı belli bir programa tabi tutarak onları takip etmeliyiz. Programa çocuklarla beraber aile yetişkinlerinden biri çocuk alışıncaya kadar beraber programa girmelidir. Kur`an dersi için çocuğumuzu en yakın camiye göndermeye gayret göstermeliyiz. Gün içerisinde çocuğumuza ne yaptığını sormalıyız. Seviyelerine uygun kitapları liste halinde çıkarıp bu kitapları ara tatilde onlara okutmaya gayret göstermeliyiz. Kitapların İslami olmasına dikkat edilmelidir. Bunun yanında YGS hazırlık öğrencileri de dönem boyunca gördükler sıkıntıları gidermek için ara tatili bir fırsat bilmelidir. İbadetlerine ve okuyacakları kitapların İslami olmasına gayret göstermelidirler. Lise öğrencileri de hakeza eksiklilerini gidermeli ve lise son sınıfla girecekleri YGS sınavına şimdiden hazırlık yapmalıdırlar." (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir