• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Diyarbakır`a  2192 derslik yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- 17 Eylül 2012`de başlayan 2012-2013 eğitim öğretim yılının ilk yarısı sona erdi. İlköğretim ve ortaöğretimdeki yaklaşık 17 milyon öğrenci, karnelerini alarak, , 2 haftalık tatile girdi. Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle İlke Haber Ajansı`na değerlendirmelerde bulunan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş, öğrencilere iyi tatiller diliyerek, Diyarbakır`da; 454 bin öğrenci, bin 500`e yakın okul, 17 bin 200 öğretmenin olduğunu belirtti.

 

Birinci yarıyılda Diyarbakır`da yoğun kar yağışı olduğu günlerde sadece taşıma merkezlerinde öğrencilerin araçlarla gidip geldikleri yerlerde bazı sıkıntıların olduğunu ifade eden Ağırbaş, bu durumdan dolayı da sadece okulların yarım gün veya bir gün okul tatil edildiğini onun dışında da herhangi bir nedenden dolayı kapalı bir okulunun olmadığını açıkladı.

 

Diyarbakır`da şu an eğitim ve öğretime açık olan bütün okullarda öğretmenlerin mevcut olduğunu belirten Ağırbaş, \"Zaman zaman doğum iznine, askerlik hizmeti dolaysıyla ayrılan öğretmenlerin yerine de ücretli öğretmen görevlendirerek, boş geçen dersi doldurma gayreti içinde olduk\" dedi.

 

Diyarbakır Valisi`nin başkanlığında hazırlanan 2013 yatırım programının geçen hafta bakanlık tarafından onaylandığını sözlerine ekleyen Ağırbaş daha sonra Ajansımıza şu açıklamalarda bulundu: \" İl genelinde yaklaşık olarak 9750 dersliğimiz vardır. Çocuklarımızın daha iyi fiziği şartlarda eğitim ve öğretime devam etmeleri için yoğun bir çaba içindeyiz. Çevre şehircilik İl Müdürlüğümüz, Özel İdare Genel Sekreterliği ve çalışanları başta olmak üzere herkes üzerine düşeni yapmaktadır. Şu an ilimizde de birçok ilde olmayan inşaat anlamında 2192 dersliğe tekabül eden iş ve işlemlerin devam ettiği ifade etmek istiyorum. Bu da çok büyük bir meblağa tekabül ediyor. Bu 2192 dersliğimiz hizmete açıldığında kalabalık olan sınıfların aşağıya çekilebilmesi için büyük bir rahatlama meydana gelecektir. Şu an il genelinde derslik başına düşen öğrenci sayısı toplam öğrenci ile mukayese ettiğimizde 46 civarındadır. Bahsettiğimiz 2192 derslik faaliyete geçtiğinde 37`ye kadar düşmüş olacaktır.\"

 

Alınan karnelein birinci dönemin bir değerlendirmesi olduğuna söyleyen Ağırbaş, başarısız öğrencin olmadığını yeterince çalışmayan öğrencinin olduğuna dikkat çekerek, eksiği ve zayıfı olan öğrencilere ise şu tavsiyelerde bulundu: \"Öğrencilerimiz, bu tatili iyi bir şekilde değerlendirsinler, eksik olan yönlerini de en azından beli zaman dilimlerine ayırarak o eksiklikleri tamamlama yoluna gitmeliler. Bizim çocuklarımıza tavsiyemiz o eksiklerini çalışarak, gayret göstererek o eksiklikleri gidersinler.\"

 

Velilere de seslenen Ağırbaş, \"Veliler çocuklarını, çocuklarının sevdiği ve uygun olduğu sosyal faaliyetlere götürüp onları hoşnut etmeliler. Çocuk sadece evde oturarak zamanını değerlendirmemelidir. Aileler çocukları ile güzel bir zaman dilimi ayırarak iyi bir ortam oluşturabilirler. Karnesinde eksikliği olan çocuklara olumlu yaklaşmalıdır. Çocuklarımıza bağırarak çağırarak o eksiklikleri giderme pedagojik olarak ta mümkün değildir.\"

 

Ağırbaş son olarak, çocukların başarılı olması için velilerin sık sık okula gelip çocuklarının durumunu öğrenmeye çalışması gerektiğini sözlerine ekledi. (Osman İçli- Emrullah Araz- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir