• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Peygamberimiz Denizli`de anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DENİZLİ - Denizli`de faaliyet yürüten İrşad-Der peygamberimizin kutlu doğumu münasebeti ile bir mevlit programı düzenledi. Yatsı namazından sonra dernek binasında gerçekleştirilen program, Kur`an-ı Kerim tilaveti ve ardından okunan Mevlid`i Şerif ile başladı.
 
Sıkça getirilen salavat ve okunan ilahilerle oluşan manevi ortamda Dernek Başkan Yardımcısı Abdulbari Durmaz hoca günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Durmaz, konuşmasında Peygamber efendimizin dünyaya gelmesiyle dünyada vuku bulan hadiseleri anlattı.
 
Durmaz, "Her nebinin dünyaya gelmesinden önce dünya cahili bir karanlığa boğulmuştur. Peygamber Efendimizden önce de dünyaya egemen olan süper güçler insanlığa her türlü zulmü yapıyorlardı. Ve peygamber efendimizin dünyaya gelişi ile dünya içinde bulunduğu karanlık çağdan aydınlığa kavuşmuştur" dedi.
 
Sahabelerin peygamberimizin firakına dayanamadığını ifade eden Durmaz, "Hz Bilal peygamberin vefatından sonra ezan okumadı. İki sefer ısrarlara dayanamayıp okumasına rağmen daha ezanı bitiremedi. Bir gün H.z Ömer ona ezan okumasını söyledi ve ısrara dayanamayıp okudu ama daha bitirmeden hıçkıra hıçkıra ağlamaya başlıyor. Onu gören sahabeler ve Hz Ömer de ağlamaya başlıyor ve en çok Hz Ömer ağladı" şeklinde konuştu.
 
Konuşmanın ardından okunan veda hutbesi ve dua ile program sona erdi. (Necmi Durmazer - İLKHA)
 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir