• DOLAR 32.602
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2509.358
  • ...
Mevlit Kandili Palu`da kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ - Yeni İhya Der Palu ilçe temsilciliği tarafından Yatsı namazından sonra dernek binasında düzenlenen program, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan mevlit ve seslendirilen ilahi ve ezgilerin ardından bir konuşma yapan Kenan Ocak, günler, aylar, yıllar asırlar geçse de O`na (sav) olan sevginin hiç azalmadığını artarak devam ettiğini söyledi.
 
Seven sevilir
"Sevgide bir kaide vardır. Sevenler sevilir ve sevilmeye layıktırlar" diyen Ocak, Hz Muhammed`in (sas) ümmetine karşı çok şefkatli ve merhametli olduğunu belirterek, "Abdullah ibn-i Amr diyor ki, `Resulullah bir gün namazda kıyamını, rükûsunu uzattı. Secdede o kadar kaldı ki hayatından endişe ettim. Yanına yaklaştım, yaşıyordu ve sürekli ümmetim ümmetim diyordu`` Evet kardeşler o bizim için gece gündüz ağlayıp rabbine yalvarıyordu. Ümmetinin kurtulması için çabalıyordu. Bize olan sevgisine karşılık onu mahcup etmemek ve bu sevgiyi arttırarak devam ettirmeliyiz" dedi.
 
"Siz benim ashabımsınız. Kardeşlerim benden sonra…"
Peygamberimizin kendisinden sonra gelecek Müslümanlara olan sevgisine de değinen Ocak konuşmasını şu örnekle sürdürdü: "Enes Bin Malik Diyor ki``Resulullah`ın son aylarıydı bir gün Baki Kabristanı`na gitti. Çocuklarını, ashabını ziyaret etti. Tek tek mezarlarına uğradı ve bir ara kardeşlerimi özledim dedi. Ben ya Resulullah (sav) bizler kardeşlerin değil miyiz dediğimde, hayır siz benim ashabımsınız. Kardeşlerim benden sonra beni görmedikleri, beni duymadıkları, benimle aynı zamanda yaşamadıkları halde sanki benimleymiş, beni görüyormuş gibi sevecekler"
 
Ona layık mıyız?
Peygamberimizin getirdiklerine sahip çıkmamız gerektiğini ifade eden Ocak, "Değerli kardeşler, ona layık olmak için hayatımızın her alanını onunla şekillendirmemiz lazım. Sünnetini yaşatmamız lazım. Evimizde, işyerlerimizde velhasıl hayatımızın her alanında o olması lazım. Çocuklarımızı onun sevgisiyle yetiştirmemiz lazım. O`na layık ümmet olmak için getirdiklerine ne pahasına olursa olsun sahip çıkmamız lazım.``dedi.
 
Program okunan duanın ardından yapılan ikramlarla sona erdi. Programa yoğun ilgi olduğu gözlenirken, gündüz de bayanlara yönelik bir program düzenlendi. (Ebubekir Alkan - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir