• DOLAR 32.218
  • EURO 34.726
  • ALTIN 2454.049
  • ...
Bakan Şimşek: `Sağlığa 117 Milyon Lira Yatırım Yapıldı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir dizi incelemelerde bulunmak ve Batman Bölge Devlet Hastanesi`nde yeni hizmete giren servislerin açılışını gerçekleştirmek üzere bugün Batman`a geldi.
 
Bakan Şimşek, ilk olarak İl Özel İdaresi`nde yapımı tamamlanan ve yaklaşım maliyeti 124 bin 260 lira olan Tenis Kortu Sahası, Basketbol ve Voleybol Sahalarında incelemelerde bulundu.
 
Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Vekili Cengiz Durmuş ile birlikte yapımı tamamlanan spor kompleksinin durumu hakkından değerlendirmelerde bulunan Bakan Şimşek, daha sonra hizmete giren Onkoloji Servisi, Talesemi Servisi, Anjiyografi Servisi ve Kalp Damar Ünitesi Servisinin açılış gerçekleştirmek üzere Batman Bölge Devlet Hastanesine geçti.
 
Açılışa Batman Valisi Yılmaz Arslan, İl Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, İl Defterdarı Hasan Koca, BATSO Başkanı Osman Nasıroğlu, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Faruk Günak, bazı kamu kurum müdürleri ve Batman Bölge Devlet Hastanesi Yöneticileri katıldı.
 
Açılıştan önce kısa bir konuşma yapan Batman Bölge Devet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Adnan Tuna, açılışa katılanlara teşekkür etti. Batman Bölge Devlet Hastanesi`nin 2009 yılında hizmete girdiğini söyleyn Tuna, Hastanede 117 uzman doktor, bin 110 personel ile hem il hem de çevere illere sağlık hizmeti sunduklarını belirtti.
 
Hastanede günde yaklşık 4 bin civarında hastaya hizmet verdiklerini vurgulayan Tuna, bölge illerin hastanelerine göre ve hatta Üniversite hastanelerin muayenelerinin üzerinde bir hizmet olduğuna dikkat çekti.
 
Açılış konuşmasının ardından söz alan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son 10 yıl içerisinde Türkiye`de sağlık anlamında büyük bir devrim gerçekleştirdiklerini söyledi. Bütçe imkânlarının yüzde 17`sini vatandaşın sağlığına ayırdıklarını belirten Bakan Şimşek, kamunun toplam sağlık harcamasının neredeyse 70 milyar liraya çıktığını vurguladı.
 
Şimşek, "2012 yılında uzman hekim sayımız 35 kişiydi. 2013 yılında başında 180 kişiye çıkmıştır. Pretisyen sayısıda 74`ten 263`e çıkmış durumda. İnsan kaynağı anlamında hiçbir dönem olmadığı kadar Batman`a yatırım yapılmış. Son 10 yıl içerisinde sağlığa yapılan yatırım 117 milyon liradır" dedi.
 
Diş hekimliği alanında da Batman`da önemli yatırımların olduğunu söyleyen Bakan Şimşek, son olarak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi`ne değinerek, hastane ile ilgili son aşamaya geldiklerini ve en yakın zamanda Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi`nin temelini de atacaklarını müjdeledi.
 
Konuşmasının ardından yeni açılan servisleri tek tek inceleyen Bakan Şimşek, burada yatan hastalara kolonya, havlu ve çiçek hediye etti.
 
Hastanedeki servislerin açılışının ardından AK Partinin yeni il binasında incelemlerde bulunmak üzere programına devam etti.
 
Yaklaşık maliyeti 400 bin lira olan AK Parti yeni il binasınde incelemelerde bulunan Bakan Şimşek, burada AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin ile birlikte bina hakkında değerlendirmelerde bulundular.
 
İncelemelerin ardından Bakan Şimşek aile ve taziye ziyaretleri gerçekleştirmek üzere programına devam etti. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir