• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Suriye`deki Katliamlara ve Yıkımlara `Dur` Deyin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Suriye Ulusal Konseyi ve Uluslararası Müslüman Alimler Birliği tarafından Suriye halkına uluslararası arenada hukuki ve insani destek amacıyla oluşturulan Suriye Halkına Uluslararası Destek Platformu(ONSUR)`nun temsilcileri İstanbul Mazlum-Der Şubesinde yapılan toplantıda Suriye`deki son durum hakkında bilgi verdi. Toplantıya ONSUR Genel Koordinatörü Dr. Bassam Dwaihi, Fas Suriye Halkına Destek Koalisyonu Direktörü Dr. Mustapha Mushtari, Magrib Ülkeleri Suriye Halkına Destek Platformu Koordinatörü Dr. Cihad Pharaon ve Suriye`deki hastanelerde uzun süredir görev yapan Dr. Abu Ali Haitham Ameen katıldı.
 
60 Bin Kişi Öldü, 4 Buçuk Milyon İnsan Evini Terk Etti
Toplantıda ilk olarak söz alan Suriye Halkına Uluslararası Destek Platformu (ONSUR) Genel Koordinatörü Dr. Bassam Dwaihi, özgürlük isteyen Suriye halkının üzerine Baas Rejimi tarafından bombalar yağdırılıp katliamlara maruz kalıklarını ifade ederek şöyle konuştu: "Suriye halkı bu gün katliamları maruz kalmaktadır. Bu güne kadar Suriye`de devam eden katliamlarda çocuk, kadın ve yaşlı ayırımı yapılmaksızın 60 bin Suriyeli Baas Rejimi tarafından katledildi. 100 binden fazla kişi yaralandı. 280 bin kişi kayboldu ve nerede oldukları ile ilgili hiç kimsenin bir bilgisi yok. Yaşanan katliamlardan dolayı 4 buçuk milyon Suriyeli evlerini terk etmek zorunda kaldı. Katliamlardan kaçıp evlerini terk etmek zorunda kalanlar mülteci kamplarında ve çadırlarda açlık ve soğuğa karşı yaşam mücadelesi veriyor. Orada yaşananları anlatmak kelimelerle ifade edilemeyecek kadar zor."
 
Katliamlara Ve Yıkımlara `DUR` Deyin
Uluslar arası toplumun Suriye`de devam eden katliamlara dur demesi için bir an önce harekete geçmeye çağıran Dwaihi, "Buradan, Türkiye`ye ve tüm uluslar arası topluma seslenmek istiyorum. Suriye`de devam eden katliamlara karşı harekete geçin. Biz özgür insanların ve Müslümanların bize yardım etmelerini ve bu sorumluluktan kaçmamalarını istiyoruz. Artık insanların Suriye`de Beşar Esad tarafından devam eden katliamlara ve yıkımlara dur demesini istiyoruz" dedi.
 
Katliamlar Ve Yıkımlar Medyaya Yansımıyor
Suriye`den yaşanan katliamların ve yıkımların ancak onda biri medyaya yansıdığını belirten Dwaihi, "Uluslar arası toplumun ve İslam dünyasının Suriye konusundaki duyarsızlığına şaşırıyoruz. Suriye halkı ne olursa olsun özgürlüğü için mücadele etmeye devam edecektir" diye konuştu.
 
Tüm İnsanlık Suriye`de Devam Eden Katliamdan Sorumludur
"Bu gün tüm insanlık Suriye`de devam eden katliamdan sorumludur" diyen Fas Suriye Halkına Destek Koalisyonu Direktörü Dr. Mustafa Mushtari, "Fas halkı olarak Suriye`de devam eden özgürlük mücadelesini destekliyoruz. Biz ve Suriye halkı tek bir vücudun azaları gibiyiz. Bütün Müslümanlar diğer kardeşlerinin yaşadıkları acıyı hissetmekten ve yardımcı olmaktan sorumludur" dedi.
 
Tarih Suriye Halkına Yardım Edenleri Yazacaktır
Suriye`ye gidip orada devam eden katliamı ve yıkımı yerinde gördüklerini belirten Mushtari, " Onlarla beraber bombardıman altında kaldık. Suriyeliler bizim kardeşlerimizdir. Yemeğimizi onlarla paylaşacağız. Onlar özgürlük mücadelelerini kazanana kadar onlara destek olup onları yalnız bırakmayacağız. Buradan bütün insan hakları kuruluşlarına, yardım kuruluşlarına, uluslar arası topluma ve tüm insanlara seslenmek istiyorum: `Suriye halkı Baas Rejimi tarafından kadın, çocuk, yaşlı ve erkek ayırımı yapılmaksızın katlediliyor. Suriye halkının yardımımıza ihtiyacı var. Onları yalnız bırakmamalıyız` şeklinde konuştu.
Mushtari, konuşmasının sonunda "Suriye halkı özgürlüğüne kavuşacaktır. Tarih onlara yardım edenleri hatırlayacaktır" dedi.
 
Ölüm Sadece Bombalarla Gelmiyor
Suriye halkının yardıma ihtiyacı olduğunu söyleyen Magrib Ülkeleri Suriye Halkına Destek Platformu Koordinatörü Dr. Cihad Pharaon`da "Suriye halkı özgürlük mücadelesini mutlaka kazanacaktır. Siz Suriye için ne yaptınız diye sorulduğunda ne cevap vereceksiniz? Yaşlı çocuk ayırımı yapılmadan katliamlar yapılıyor ve mültecilerin kaldığı kamplar bombalanıyor. Ölüm Suriye`de sadece bombalarla gelmiyor. Kamplarda çıkan yangınlarda insanlar hayatlarını kaybediyor. Suriye`de bombardıman kaçıp kurtulanlar ise açlık ve soğuğa karşı yaşam mücadelesi veriyor" diye konuştu.
 
Acil Olarak Tıbbi Malzemeye Ve İlaca İhtiyaç Var
Suriye`deki hastanelerde uzun süredir görev yapan Dr. Abu Ali Haitham Ameen ise "Hastaneler ve mülteci kampları Suriye askerleri tarafından bombalanıyor. Hastanelerdeki ilaçlar ve tıbbi malzemeler yetersiz. Acil olarak tıbbi malzemeye ve ilaca ihtiyaç var" dedi.
 
Çocukların Acılarını Dindirecek İlaç Yok
Basın toplantısının ardından basın mensuplarının sorularına cevap veren Fas Suriye Halkına Destek Koalisyonu Direktörü Dr. Mustafa Mushtari, Suriye`de yaralı çocukların acılarını dindirecek ilacı olmadığını, acil olarak tıbbi malzemeye ve ilaca ihtiyaç olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Suriye`deki özgürlük mücadelesi Arap Baharından sonra başladı. Suriye halkı da diğer Arap ülkeleri gibi özgürlük istiyor. Suriye halkının özgürlük isteği Baas Rejimi tarafından kanlı bir şekilde bastırıldı. Tarih baskıcı ve zalim diktatörlerin kazandığına şahit olmamıştır. Özgürlüğü için savaşan halklar her zaman bu mücadelelerinde başarılı olmuşlardır."
 
Esad Rejimine Destek Olmayın
Suriye Halkına Uluslararası Destek Platformu(ONSUR Genel Koordinatörü Dr. Bassam Dwaihi ise, "Şu an Suriye`de daha önce insanlığın şahit olmadığı katliamlar yaşanıyor. Çocuk ve kadınlar öldürülüp toplu katliamlar yapılıyor. Halka karşı kimyasal kullanılıyor. Bu katliamlardan dolayı 4 buçuk milyon insan topraklarını terk etti. Uluslar arası göçler ve devletler, Esad rejimine destek vererek ve onu tanıyarak bu katliamların devam etmesini sağlamaktadır" dedi.
(Şükrü Gündüz / İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir