• DOLAR 32.267
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2412.822
  • ...
Sokağa çıkma yasağını duyan Gaziantepliler, market ve fırınlara akın etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İçişleri Bakanlığı tarafından bu geceden itibaren saat 24.00’dan başlayıp, 12 Nisan saat 24.00'e kadar 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta sokağa çıkma yasağının getirilmesi üzerine Gaziantep’te vatandaşlar, temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla market ve fırınlara akın etti.

Sokağa çıkma yasağının ilan edildiği iller arasında yer alan Gaziantep’te vatandaşlar, soluğu market ve fırınlarda alırken, market, bakkal ve fırınlar önlerinde uzun kuyruklar oluştu. Market, bakkal ve fırınlarda adeta izdiham yaşanırken, vatandaşlar yasağın daha erken saatlerde bildirilmediği için mağdur olduklarını söylediler.

Marketlerdeki izdiham nedeniyle sosyal mesafe kuralına dikkat edilmezken, polis ekipleri sokak sokak devriye gezerek maske kullanımı ve sosyal mesafeye uyulması konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Marketlere gelen vatandaşlar kilo kilo gıda ürünü ile birlikte sebze ve meyve alırken, birçok markette ise meyve ve sebze kasaları boşaldı.

Temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla markete geldiğini belirten Ercan Çetinkaya, “Sokağa çıkma yasağı daha önceden bildirilseydi, bu şekilde izdiham olmazdı. Şu an izdiham olduğundan dolayı hiç kimse sosyal mesafeye bile dikkat etmiyor. Bu şekilde herkes mağdur oldu. Bu yasağın daha erken duyurulması lazımdı. İnşallah Coronavirus bir an önce biter. Başka bir isteğimiz yoktur. Yetkililer, fakirlere sahip çıkarak temel ihtiyaçlarını karşılasınlar.” dedi.

Sokağa çıkma yasağı kararının daha erken bildirilmesi gerektiğini belirten Erdal Özdemir ise, şunları söyledi:

“Devlet yetkilileri bu yasağı en azından 12 saat önce bildirmiş olsalardı çok daha iyi olacaktı. Yasak 2 saat önce bildirilince, bizim için sıkıntı oldu. Şu anda marketlerde sosyal mesafeyi koruyan hiç kimse yok. Şu anda adeta izdiham yaşanıyor. Bu yasağın daha önce bildirilmesi lazımdı. Çünkü bu şekilde daha güzel olurdu. Bu şekilde olması iyi değil. Daha önce açıklansaydı bu şekilde de izdiham olmazdı.”

Marketlerde izdiham yaşandığını belirten Erdal Çetinkaya, “Sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağı ilan edilmeliydi ama bu şekilde aniden olmamalıydı. Şu anda vatandaşlar panik halindeler. Allah’tan başka kimsemiz yoktur. Yetkililerden isteğimiz, yasağın en az 2-3 gün önce bildirilmesiydi. Herkes ona göre tedbirini alırdı. Bu şekilde izdiham olmazdı. Alış verişe geldim. Fakat yoğunluktan dolayı alış veriş yapamıyorum. Şu anda sıra bekliyoruz.  İzdihamdan dolayı vatandaş rezil oldu.” şeklinde konuştu.

Yasağı son anda duyduklarını belirten Selahattin Karakurt, yasağın ardından verilecek kararı merak ettiklerini dile getirdi.

Karakurt, “Halk akın akın bakkallara ve marketlere geliyor. Bu 2 günlük yasağın ardından bakalım devlet ne karar verecek? Şu anda her taraf tıklım tıklım oldu. Marketlerde ürün kalmadı. Adeta kıyamet sahnesini yaşıyoruz. İnsanların bu durumdan ders çıkartması ve ibret alması gerekir. Bu salgın belki de Allah’ın bize verdiği bir musibettir. Bundan sonra kendimize bu durumdan dersler çıkartmamız lazım. Bu 2 günü tefekkür ederek ahrete hazırlık yapmamız lazım. Belki de Allah bu salgınla bizi cezalandırdı. İnsanların kendilerini muhasebe etmesi lazım.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir