• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Los Angeles polisi Filistin destekçisi öğrencilerin kampını boşalttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Los Angeles polisi Güney Kaliforniya Üniversitesi kampüsündeki Filistin destekçisi bir grup öğrencinin bulunduğu kampı boşalttı.

Üniversite Rektörü Carol Folt, yaptığı açıklamada, öğrencilerin protestosunun "yasal" olmadığını savunarak, polisten yardım almak zorunda kaldığını savundu.

Yerel medya, polisin kampı boşaltması sırasında olumsuz bir olayın yaşanmadığını, kimsenin gözaltına alınmadığını aktardı.

Öğrenciler kamptan çıkarılmasının ardından polis, kamptaki çadırları da söktü.

Wall Street Journal'ın 4 Mayıs'taki haberine göre, ABD üniversitelerindeki Filistin yanlısı protestolardan önce, deneyimli aktivistler ve solcular tarafından aylarca süren "hazırlık, planlama ve teşvik" çalışmaları yapıldı.

Şu anda Amerikan üniversitelerinde Filistin'e destek, işgalci rejimin Gazze Şeridi'ndeki soykırımı ve ABD otoritelerinin desteğine karşı kitlesel protestolar yapılıyor.

Polis, 18 Nisan'dan bu yana 30'dan fazla ABD üniversitesinde düzenlenen Filistin yanlısı gösterilerde 2 binden fazla kişiyi gözaltına aldı.

Protestocular, soykırımın durdurulmasını, işgal rejimine mali yardımın ve silah tedarikinin durdurulmasını talep ediyor.

Son günlerde ABD'nin bazı şehirlerinde polis yetkilileri, göstericileri kampüslerdeki çadır kamplarından çıkarmaya yönelik eylemlerde bulundu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir