• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan Peygamber Sevdalısı kadınlar, duygularını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Efendimizin anlatılması ve anlaşılması adına Yenikapı Etkinlik alanında düzenlenen  "Cihad Önderi Hazreti Muhammed" temalı Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan kadınlar, yaşadıkları mutluluk ve heyecanı İLKHA muhabirine anlattı.

"Efendimiz'in zikredildiği, adının semalara yükseldiği bir yerde çok başka bir coşku, aşk ve sevgi var"

Mevlid-i Nebi etkinliği'nin manevi atmosferini soludukları için mutlu olduğunu dile getiren Hatice Kurkutata, "Efendimiz'in zikredildiği, adının semalara yükseldiği bir yerde çok başka bir coşku, aşk ve sevgi var. Burada olduğumuz için çok mutluyuz. Uzun aradan sonra olması apayrı bir güzel oldu. Allah, Peygamber Sevdalıları'ndan razı olsun kendilerine teşekkür ediyoruz. Bugün burası aslında çocuklarımıza da bir mesajdır. Çocuklar ayrı bir heyecan yaşıyordu; biz çocuklarımıza anlatırken orada salavat-ı şerifler, Efendimiz'in hayatı var. Bu heyecanı çocuklarımız daha küçükken aşılamaya çalışıyoruz ve burası da onlar için daha farklı bir atmosfer daha güzel anlatabiliyoruz." dedi.

"Gazze'nin kurtuluşuna dualarımızı eklemek için bugün buradayız"

Yıllar sonra İstanbul'da Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlenmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade eden Sümeyye Kutulman, "Buradaki bu atmosferi çocuklarımıza yansıtmak için buradayız. Gazze'nin kurtuluşuna dualarımızı eklemek için bugün buradayız. Elhamdulillah Rabbim nasip etti, hamd olsun." şeklinde konuştu.

"Filistin'e üzülüyoruz; çocuklarımıza bakamıyoruz, çocuklarımızı öpemiyoruz, yemek yerken boğazımızda kalıyor"

Etkinliğe katıldığından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Naile Sak, "O kadar büyük bir heves var ki nasıl geleceğimizi bilemiyoruz. Keşke Filistin için de birşeyler yapabilseydik. Filistin'e üzülüyoruz; çocuklarımıza bakamıyoruz, çocuklarımızı öpemiyoruz, yemek yerken boğazımızda kalıyor. Keşke bu düşüncelerle bir şey yapabilsek." şeklinde duygularını dile getirdi.

"Bugünü günlerce bekliyoruz; çoluk çocuk o gece uyuyamıyoruz"

Mevlid-i Nebi etkinliklerinin özlemini yaşadıklarını belirten Fatma Ergin, "Burada bulunan insanlar düğüne gelir gibi bugünü bekliyor. Heyecanla ve gururla her sene çocuklarımızla beraber buraya gelmeyi istiyoruz. Herkes bugünleri bekliyor. Bugünü günlerce bekliyoruz; çoluk çocuk o gece uyuyamıyoruz. Bugün bizim acımız, düşüncemiz Mescid-i Aksa'dır, inşallah Mescid-i Aksa özgürlüğüne kavuşur. Mescid-i Aksa ümmetin namusudur, onurudur. Kassam Tugayları inşallah başarıya ulaşır." diye konuştu.

"Peygamber Efendimiz'in zamanında olmuş olsaydı israil yerle bir olur, taş üstünde taş kalmazdı"

Gazze için kimsenin bir şey yapamadığından dert yanan Hatice Basut, "Peygamber Efendimiz'in zamanında olmuş olsaydı israil yerle bir olur, taş üstünde taş kalmazdı. Şu anda bütün liderlerimiz, milletvekillerimiz pasif kaldı. Hiç kimse bir şey elde edemedi, kimse Müslümanların yanında olamadı. Orada kadın, çocuk demeden herkes ölüme terk edildi. Gazzeli Müslümanları bir avuç israilin eline bırakmış oldular. Oysa israil hiçbir şey değil eğer Müslümanlar birlik olarak Gazze'ye yiyecek, gıda, silah vermiş olsaydı, hiçbiri onlarla savaşamazdı."değerlendirmesinde bulundu.

"Müslümanlar olarak tek yürek olmamız lazım"

Katılımcılardan Zübeyde Aktaş, "Çok güzel bir atmosfer, Allah vesile olanlardan razı olsun. Çok mutluyuz, her sene olmasını diliyoruz. Filistin için çok dua ediyoruz, Allah bütün ölenlerin şehadetini kabul etsin. Müslümanlar olarak tek yürek olmamız lazım."şeklinde duygularını ifade etti.

Filistin meselesinin Müslümanların kutsal davası olduğuna dikkat çeken Sevda Algül Dündar, "İnşallah Filistin'in özgür olduğunu görürüz. Bunu kalpten istiyoruz, inşallah çalışmalarımız da ona yönelik olur." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir