• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Bitlisliler Belediyeden Dert Yandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis`i etkisi altına alan kar yağışının aralıksız olarak devam etmesi birçok olumsuzlukları da beraberinde getirdi. Kar kalınlığının merkezde dört metreyi aşması ve kar yağışının aralıksız olarak devam etmesi belediyenin karla mücadele çalışmalarını da aksattı.

 

Beş gün boyunca köylerle ulaşım sağlanamayınca ve olumsuz hava koşulları nedeniyle halk çarşıya gelemeyince esnafın işleri de durma noktasına geldi.

 

Kar yağışının durmasıyla birlikte işyerlerini açan vatandaşlar işyerlerinin bulunduğu caddeler ve çarşı merkezinin tamamının karla kaplı olması, damlarda temizlenen karların caddelere atılması ve belediyenin de beş gün boyunca yeterli şekilde karla mücadele çalışmaları yapmaması halkın tepkisine neden oldu.

 

Merkezde biriken karlar birçok esnafın işyerine gitmesini ve işyerini açmasını engellendi. İşyerleri kapanan esnaf, belediyenin çalışmamasından şikâyetçi oldu. Belediyenin karla mücadele çalışmasını aksattığını ifade eden vatandaşlar, küreklerle işyerlerinin önlerini açmaya çalıştılar. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir