• DOLAR 32.564
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2449.447
  • ...
Esad Halkın Karşısına Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, ülkesindeki iç problemin dış ülkelerin nüfuzu ile ortaya çıktığını söyledi. Suriye`yi savunmanın anayasal bir görev olduğunu ifade eden Esed, Çin, Rusya ve İran`a verdikleri desteklerinden dolayı teşekkür etti. Esed, ülkesinde "yeni bir tür yabancı saldırı ile yüzleştiklerini" savundu ve şöyle devam etti:

"Suriye, tarihinde görmediği bir saldırıyla karşı karşıya. Tüm ülkeyi saran bir acıyla karşı karşıyayız. Ülke içinde ve dışındaki Suriye`ye düşman olan güçler, bizden intikam almak istiyor. Ülkedeki çatışma yönetimle muhalifler arasında değil, vatan hainleri ile halk arasında. Ülkede El Kaide zihniyetine sahip teröristler var. Çoğu Suriyeli olmayan radikal İslamcılarla savaşıyoruz. Bu süreçte yanımızda yer alan Rusya, Çin ve İran`a teşekkür ediyorum.

Bazıları Suriye`nin muhaliflere doğrudan askeri müdahalede bulunmayı tercih ettiğini iddia ediyor. Biz başından beri siyasi çözümden yanaydık. Ancak kan dökmekten başka bir şey bilmeyen teröristlere karşı halkımızı korumak için kendimizi savunduk."

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, geçtiğimiz Kasım ayından bu yana ilk defa halka sesleniş konuşması yapıyor. Esed`in Şam`ın merkezinde yer alan opera evindeki konuşması, devlet televizyonu tarafından canlı yayınlanıyor.

Salona gelişinde Esed`i taraftarları ayakta ve alkışlarla karşıladı. Ülkesinde nereye baksa acılar gördüğünü söyleyen Esed, bu acıların ülkenin her köşesine yayıldığını ifade etti. Bu acılardan ümit doğacağını söyleyen Beşşar Esed, ülkesinde güvenlik ve istikrar eksikliği olduğunu aktardı. Esed ayrıca başkalarının görüşmelerini bekleyerek çözüm bulamayacaklarını ve belirtti.

Konuşmasında ülkesindeki iç problemin dış ülkelerin nüfuzu ile ortaya çıktığını söyleyen Esed, Suriye`yi savunmanın da anayasal bir görev olduğunu ifade etti. Terörü yenmek için güç kullanılması gerektiğini aktaran Esed, krizi iç imkanlarla çözmek gerektiğini savundu. Yeni bir tür yabancı saldırı ile karşılaştıklarını kaydeden Suriye Devlet Başkanı, Çin, Rusya ve İran`a verdikleri desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Muhalefeti çatışmaları yaymakla suçlayan Başşar Esed, müzakerelere yanaşmayacağını belirtti. Esed ayrıca ülkesine çatışmaların Asya ve Avrupa`dan getirildiğini bildirdi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir