• DOLAR 32.326
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2302.391
  • ...
Sadr`dan Maliki`ye Mezhepsel Çatışma Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak`ın Şii liderlerinden Mukteda Sadr, Irak Hükümetine, devrik Devlet Başkanı Saddam Hüseyin`in yardımcısı İzzet İbrahim ed-Duri`yi ``tutuklaması ya da öldürmesi`` çağrısında bulundu.

Sadr, yaptığı yazılı açıklamada, Duri`nin dün sosyal medyada yer alan konuşmasına atfen, ``Duri`nin böyle bir zamanda ortaya çıkmasındaki hedef, Irak`ı mezheb çatışmasına sürüklemektir`` dedi.

Maliki karşıtlığıyla bilinen Sadr, sözlerine şöyle devam etti:

``Gösterilerde bulunan kardeşlerimi Duri`nin açıklamalarını kınayıp, yakmaya çalıştığı fitne ateşini söndürmeye çağırıyorum. Kulislerde hazırlanan bu oyun, ülkenin içinde bulunduğu anlaşmazlık ortamında halka arz ediliyor. Bazıları Duri`yi el-Enbar gösterilerinde olduğu gibi farklı münasebetlerle devreye sokmak istiyor. Irak hükümetine sesleniyorum, Duri`yi ya tutuklayın, ya da öldürün. Yoksa bana bağlı olanlar yapacaktır``

Irak`ta devrik Devlet Başkanı Saddam Hüseyin`in yardımcısı İzzet İbrahim ed-Duri, dün sosyal paylaşım sitesinde yayınladığı video kaydında, Başbakan Nuri el-Maliki`yi, ``Irak`ı, İran`ın hakimiyetine sokmak için Safevi projesini uygulamak``la suçlamıştı. Video kaydında askeri üniformayla görüntülenen Duri, Maliki karşıtı gösterilere destek verdiğini ve kendisinin de Babil kentinde bulunduğunu ifade etmişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir