• DOLAR 32.579
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2430.549
  • ...
Yahya Ayaş`ın Direniş Yolu Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

05 Ocak 1996 tarihi, halkını ve davasını korumak için düşmana karşı direniş bayrağını kaldıran İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları`na bağlı istişhadi eylemler grubunun komutanı Yahya Abdullatif Ayyaş’ın işgal güçleri tarafından şehit edildiği tarihtir.

Siyonist işgal rejimine karşı savaşı başka bir boyuta taşıyan Ayyaş’ın “Siyonistler beni Filistin’den atabilirler. Ama ben halkın arasına onların kolay kolay çıkarıp atamayacakları kişiler yerleştirmek istiyorum” sözleri aslında onun misyonunu özetliyor.

Düşmana karşı düzenlenen başarılı eylemlerin arkasındaki büyük komutan Ayyaş’ı suikast listesinin başına koyan işgal rejimi onu 17 yıl önce onu şehit etti. Direniş sürecine yeni anlayışlar kazandıran Ayyaş’ın planladığı eylemlerde 340 Siyonist ölmüş, onlarcası da yaralanmıştı.

Büyük komutan Ayyaş kimdir?

Genç yaşında şehitler kervanına katılarak sonsuz hayata kavuşan büyük insan ve kahraman komutan Yahya Abdullatif Ayyaş, 22 Şubat 1966 tarihinde Kuzey Filistin bölgesindeki Râfât köyünde dünyaya geldi. Babası tarım ve taş kırma işiyle uğraşıyordu. Ailesinin ilk çocuğu olan Yahya`nın daha sonra iki erkek kardeşi dünyaya geldi. Anne ve babasının kendisiyle övünebilecekleri, örnek kişiliğiyle ve cesaretiyle bütün dünyada ün kazanan Yahya, 6 yaşında Kur`an-ı Kerim`i hıfzetmeye ve İslâmi ilimleri tahsile başladı. Bir yandan özel İslâmi eğitimle Kur`an-ı Kerim`i hıfzederken ve dini ilimleri öğrenirken diğer yandan da genel öğrenimini sürdürerek liseden mezun oldu. 1991`de Bir Zeit Üniversitesi`nin Elektrik Mühendisliği bölümünden diploma aldı. Üniversite öğreniminde de üstün başarısıyla dikkat çeken Yahya Ayyaş, master ve doktora yaparak sahasında ilerlemek amacıyla yurt dışına çıkmak istedi. Ancak Siyonist işgal yönetimi onun bu yöndeki isteklerini reddetti.

Yahya Ayyaş, 1991`de amcasının kızıyla evlendi. Bu evlilikten Berâ adındaki kızları doğdu. İkinci çocukları olan Abdullatif ise genç komutanın şehid edilmesinden iki gün önce dünyaya geldi.

Yahya Ayyaş, küçük yaştan itibaren İslâmi öğrenim gördüğünden ve İslâmi terbiyeyle yetiştiğinden kendini Filistin topraklarının bağımsızlığı için mücadele eden İslâmi Direniş Hareketi`nin içinde buldu. Cesaretiyle, ihlâsıyla ve samimiyetiyle kısa zamanda önemli bir konuma geldi ve İslâmi Direniş Hareketi`nin askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları`na bağlı İstişhadi Eylemler Grubu`nun komutanı oldu. Planladığı başarılı eylemlerle Siyonist işgalcilerin yüreklerine korku saldı.

Siyonist işgalciler, istişhadi eylemlerin komutanı Yahya Ayyaş`ı ele geçirmek için gösterdikleri çabayı hiç kimseye karşı göstermemişlerdi. Onun yerini belirleyebilmek için işgal altında tuttukları toprakları didik didik arıyorlardı. İşgal yönetimi onu altı büyük istişhadi eylemden sorumlu tutuyordu ki bu altı eylemde işgal kuvvetlerine mensup toplam yetmiş siyonist öldürülmüş, en azından 340 kişi de yaralanmıştı. İşte bu eylemlerinden dolayı işgalciler beş yıldan beridir onun peşindeydiler ve onu "birinci derecede aranan kişi" ilan etmişlerdi. İsrail iç istihbarat örgütü Şabak`ın yeni direktörü bu göreve getirildiğinde birinci derecede hedefinin Yahya Ayyaş`ı ele geçirmek olduğunu açıklamıştı.

Büyük uğraşların arından yerli bir ajanın eliyle kendisine ulaştırılan cep telefonuyla 5 Ocak 1996 günü babasıyla görüşmek isterken meydana gelen büyük bir patlamayla düşmana karşı canını feda edecek yüzlerce mücahit geride bırakarak Hakk`a yürüdü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir