• DOLAR 32.483
  • EURO 34.843
  • ALTIN 2448.185
  • ...
Dünya Müslüman Kadınlar Haftası Kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep Mustazaf Der şubesi kadın komisyonu ve Gaziantep Umut Der kadın komisyonları yaptıkları etkinliklerle Dünya Müslüman Kadınlar Haftası`nı kutladı.

Düzenlenen etkinliklerde İslam öncesi cahiliye dönemi kadınına verilen değer, örneklerle açıklanırken, İslam`ın kadına verdiği önem ve kadına verdiği şerefe dikkat çekildi.

Müslüman kadınlara en büyük örnek Hz. Fatıma`dır
Günümüz Müslüman kadınlarına örnek olarak Hz. Fatıma`yı gösteren Konuşmacı Meryem Kiraz, Hz Fatıma`nın doğumuyla, çocukluğuyla, gençliğiyle, evliliğiyle ve vefatıyla örnek alınması gereken önemli bir şahsiyet olduğunu vurguladı. Kiraz, "Bizlerin evlatlarımızı birer Fatıma olarak yetiştirmemiz lazım, bizim evlatlarımızı bu sistemin eline bırakmamamız lazım. Çünkü ümmete rehber olan Hüseyinleri Fatmalar yetiştirmiştir. Hz Fatıma arkasında miras olarak hiç mal bırakmazken İslam alemine iki örnek şahsiyeti Hz Hasan ve Hz Hüseyni bırakmıştır" dedi.

Toplumun en büyük eğitimcisi kadındır
Müslüman kadının, salih evlatlar yetiştirilmesinde büyük rolü olduğu vurgulanırken, Bediuzzaman`ın şu sözlerine dikkat çekildi: "Ömrüm boyunca bir çok alimden ders aldım ancak hiçbir ders annemden aldığım eğitim kadar etkili olmadı."
Bekir Aslan - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir