• DOLAR 32.331
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2282.233
  • ...
Hz Fatıma Mazıdağı`nda Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin`in Mazıdağı ilçesinde faaliyet yürüten, Mazıdağı Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, "Hz. Fatıma`yı Anma ve Anlama Etkinliği" düzenledi. Derneğin kadın kolları tarafından düzenlenen program, büyük bir coşku ile kutlandı.

Mazıdağı Mimar Sinan İlköğretim Okulu konferans salonunda saat 14.00 düzenlenen program Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programa konuşmacı olarak katılan Özlem Tutar günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yaptı. Konuşmasında Hz. Fatıma`yı örnek gösteren Tutar, "Hz Fatıma`nın bütün dünya kadınları tarafından doğumuyla, çocukluğuyla, gençliğiyle, evliliğiyle ve vefatıyla örnek alınması gereken önemli bir şahsiyet olduğu vurgulandı. Hz. Fatıma`nın en güzel eş, en güzel evlat ve en güzel anne olduğunu, günümüzdeki bayanların içine girdiği karmaşık ve sıkıntılı hayattan kurtulmanın tek yolunun Hz. Fatıma`yı (ra) kendilerine örnek alması gerektiğine değinildi.

Tesettürün Müslüman kadınlar için bir yük olmadığını aksine özgürlük olduğunu ifade eden Tutar,"Hz. Fatıma (r.a.) ahlakıyla, tesettürüyle, fedakârlığıyla, annelik bilinciyle anılması ve yaşatılması gereken en güzel modeldir." ifadelerini kullandı.

Tutar sözlerine "Toplumun en büyük eğitimcisi kadındır. Müslüman kadın salih ve saliha evlatlar yetiştirilmesinde büyük rol oynuyor. O zaman zamanımızı çocuklarımızın eğitimine ayırıp nasılki Hz. Fatıma, Hz. Hüseyin ve Hz. Hasan`ı dizlerinin önünde yetiştirdiyse, biz de başta kendimizi daha sonra da çocuklarımızı o şekilde yetiştirmeliyiz." diyerek konuşmasına son verdi.

Tiyatro, ilahiler, Hz. Fatıma`nın hayatından kesitler ve şiirlerden sonra program okunan dua ile son buldu.
Hamza Dağ - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir