• DOLAR 32.52
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2437.401
  • ...
Roboski Katliamı Sinemizin Derinliklerinde Yaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak`ın Uludere İlçesine bağlı Roboski`de 28 Aralık 2011 tarihinde TSK`ye ait savaş uçakları tarafından çoğunluğu çocuk, 34 sivil insanın katledilmesinin üzerinden bir yıl geçti. Olayın yıldönümü nedeniyle Nuh Eğitim Kültür Sağlık ve Dayanışma Derneği yazılı bir basın açıklaması yaptı.
 

Tüm ortamlarda Roboski Katliamını dile getirdiklerini belirten açıklamada; "Kara kışın ortasında TSK`ya ait savaş uçakları tarafından yapılan bombardıman sonucu Şırnak`ın Uludere ilçesi Roboskî (Ortasu) köyünde 17`si çocuk 34 sivilin hayatını kaybettiği olay üzerinden koca bir yıl geçti. Mazlum ve mustazaf Roboski mağduru kardeşlerimizi her ortamda hatırladık ve dillendirdik. Onların acılarını sinemizin derinliklerinde hissettik, hissetmeye devam ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.
 

Roboski olayının ciddiyetine değinilen açıklamada, "Bölgemizde öteden beri aynı mantıkla sürdürülen inkâr ve imha politikalarının dehşetli bir halkasını oluşturan Roboski katliamı hiçbir mazeret üretilerek örtbas edilemeyecek kadar büyük bir olaydır. Hükümet halka hesap vermek zorundadır. Gizli bir şekilde yürütülen Roboski olayının, ciddiyetten uzak bir soruşturma ile sürdüğü düşüncesindeyiz. Olayın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen sorumluların tespit edilememiş olması olayda devletin karartması şüphesini de artırmaktadır" denildi.
 

Olayın faillerinin derhal yargılanıp cezalandırılması gerektiği dile getirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Eski hadiseler için özür dilenmesi gerektiğini ifade eden hükümetin Roboski için ısrarla özür dilemeye yanaşmaması, suçluların halen yargı önüne çıkarılmaması gibi tavırlar bizi ve insanımızın, özelliklede acılı Roboskili annelerin acılarını giderek tazeleştirdiği gibi olayı yeniden yaşamışçasına yasa boğmaktadır.
 

Bu korkunç olayın sorumluları askerden siyasetçisine, bürokratından memuruna kadar herkestir. Bu olayın aydınlanmasına engel olan ve gizleyenlerin de olayı gerçekleştirenler gibi katliama ortak olduğu kanaatindeyiz. Daha önce de buna benzer elim olaylar yaşanmış ancak birileri tarafından üstü örtülmüştü. Üzerinden bir yıl geçmiş olan bu olayın da daha önce yaşanmış katliamlar gibi üstü örtülmemeli aksine müsebbipleri ortaya çıkarılıp gerekli cezaya çarptırılmalıdırlar. Bu insanlık dışı olaya sebep olanlar bilsinler ki burada ceza almasalar bile mahkeme-i Kübra`dan kaçamazlar."
 

Hükümetin bu konuya sessiz kalmaması gerektiğini belirtilen açıklamaya şöyle devam edildi: "`Evlatlarımızı katleden insanlardan bir özür ve bir de katliamı gerçekleştirenlerin cezalandırılmalarını istiyoruz` isteklerine Hükümet ve yetkililerin bir yıldır sessiz kalması kabul edilemez bir durumdur. İnsani ve İslami bir hak olarak, bölgemizin provokasyonlara çok açık olduğundan katliamda parmağı olan tüm suçluların adalet önüne ivedilikle çıkartılıp hesap vermesini ve acılı Roboskili annelerden özür dilemesi gerektiğine inanıyoruz.
 

Bizler adalet ve özgürlüğe inanan bu coğrafyanın Müslüman evladı olarak, bir yıl önce yaşanan katliamı şiddetle telin ediyor, Nuh Eğitim Der camiası olarak tekrardan halkımıza ve Roboskili annelerimize başsağlığı diliyoruz." (Emcet Yalçın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir