• DOLAR 32.567
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2491.533
  • ...
Vali `Bilimsel` Açıklamayı İnandırıcı Bulmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Siirt Valisi Ahmet Aydın, evlerinde 4 ayda 300`den fazla yangın çıkan Toprak ailesini ile ilgili olarak, ``Evindeki cisimlerin bilimsel olarak çözdüğünü söyleyen bir öğretim üyesi kirlilikten dolayı yandığını ifade etmesi yanlıştır`` dedi.

Vali Aydın, Toprak ailesi ile ilgili haberler çıktıktan sonra aileyi rahatsız eden bir kişinin gözaltına alındığını, aile hakkında asılsız haberler yapıldığını söyledi.

``Evindeki cisimlerin bilimsel olarak çözdüğünü söyleyen bir öğretim üyesi kirlilikten dolayı yandığını ifade etmesi yanlıştır. Çünkü ben bu vatandaşımızın evini zaman zaman ziyaret ettim. Gördüğüm kadarı ile temiz bir ailedir`` diyen Aydın, ayrıca ailenin 4 ev değiştirdiği halde evlerinde yangınlar çıktığını bildirdi.

Evde ıslak cisimler yandığı gibi buzdolabın içinin de yandığını dile getiren Aydın, ``Çocuğun okulundaki sıra örtüsü, masası ve montu ile kitapların yanmasını kirlilikle izah etmek mümkün değildir. Böyle olsaydı bütün çöp evlerde benzer durumların meydana gelmesi gerekiyordu. O nedenle o açıklamayı mantıklı bulmuyorum`` diye konuştu.

Aile Medyumlarla Baş Etmeye Çalışıyor

Öte yandan, Siirt`te son günlerde gündemden düşmeyen Toprak ailesini, her gün açılan telefonlar ve evlerine gelen medyumlar rahatsız etmeye başladı. Evinde çıkan yangın hadiseleri ile gündeme gelen Zeki Toprak, bir taraftan yangın hadisesinden kurtulmaya çalışırken, şimdi birde medyumlarla baş etmeye çalıştığını söyledi.

Artık konuşmak istemediğini belirten Toprak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

``Evimizde 2 gündür yanan bir şey yok, ama cisimler yer değiştiriyor. Örneğin en son sabunlar su bidonunda bulundu. Ümidimiz bu yangınların artık tamamı ile peşimizi bırakmasıdır. Ama şimdi televizyonlardan durumumuzu öğrenen medyumlarla baş edemiyoruz. Her gün değişik kişilerden telefonlar geliyor. Kimisi bu gün evinizde yangın çıkacak, kimisi eviniz bu gün yanacak diye bizi arıyor. Hatta biri daha da öteye giderek evimize zorla girip bizi sorgulamaya kalkıştı. Bize medyum olduğunu söyleyen şahıs gelmeden önce mahalle çocuklarından bizimle ilgili bilgi toplayıp sonra bizi tanıyormuş gibi sorular soruyordu. Daha da ileriye giderek bizim cinlere zarar verdiğimizi söyledi. Biz kendisinin evden çıkmasını istememize rağmen evden çıkmayıp evde tuhaf şeyler yapmaya kalkışınca durumu polise bildirdik. Polis eve gelerek şahsı gözaltına aldı. Şahıs gözaltına alınırken polisleri suçlamaya başladı.``

Toprak, kendileri hakkında birçok asılsız haber yapıldığını, haberlerin kendilerini rencide edecek düzeye vardığını, bunlarla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacağını sözlerine ekledi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir