• DOLAR 32.585
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2460.423
  • ...
Midyat Azim-Der`den Roboski Katliamına Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Midyat Azim-Der Başkanı Besim Çelik, Şırnak`ın Uludere ilçesine bağlı Roboski`de 28 Aralık 2011 tarihinde gerçekleştirilen katliamla ilgili basın açıklaması yaptı.

 

Katliamın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen Roboski olayının hala bir muamma olduğunu ifade eden Çelik, Roboski katliamının asrın en utanılacak olayı olarak hafızalardaki yerini koruduğunu söyledi.

 

Çelik "Başbakan Erdoğan, hükümeti döneminde yapılan katliamları ve insanlık dışı uygulamaları yok saymak unutturmak ya da üstünü kapatmak için elinden geleni yapıyor. Devlet Roboski katliamının hesabından kaçamaz. 34 Kürt gencinin hesabı verilmelidir. Roboski köylüleri, yoksulluk ve zor yaşam koşullarına karşı yaşamlarını kaçakçılıkla idame ettiriyorlardı. Devlet de Roboski köylülerinin kaçakçılık yaptığını yıllardır biliyor. Çoğu zaman da bu kaçakçılığa göz yumuyor. Hele ki bazı köylülerin ve köylerin 1980`lerin ortalarında itibaren köy koruyucusu statüsüne kavuşmasından sonra, kaçakçılık legal bir imtiyaz alanı olarak değerlendirildi, devletin köylüleri kendisine bağımlı hale getirildiği ve denetlendiği bir ticari mekanizma olarak ele alındı. Emri verenlerin savaş uçaklarını kullanan ve operasyonlara katılanların açığa çıkarılması beklenirken katliamın sorumlulardan sayılması gereken dönemin hava kuvvetleri başkanına ise başarı madalyası veriliyor." dedi.

 

Son 10 yılda yapılanları aktaran hükümet sözcülerinin ve yandaşlarının tabloyu tozpembe göstermeye çabaladıklarını dile getiren Çelik, "Roboski isminin anılmasını bile yasaklayan kendi partisinden milletvekili ve parti yöneticilerinin hatırlatılmasına bile tahammül göstermeyen iktidar hükümeti tüm insanlık önünde, tarihe geçmiş olan bu katliamın üstünü örtme çabasını ısrarla sürdürüyor. AKP hükümeti katliamın sorumlularını cezalandırma yerine başta Roboski köylüleri olmak üzere tüm bölge halkını hedef gösteriyor.Aynı şekilde İktidar, bu olayın ne kadar suçlusu ise bu acı olaydan propaganda ile menfaat elde etmeye ve nemalanmaya çalışanlarda bir o kadar suçludurlar. Konuyu halkların düşmanlığı haline getirmenin hiç bir anlamı yoktur. Zira halkımız bu olaydan son derece üzüntü duymuş ve bu olayı bütün benliği ile lanetlemiştir emri verenler ve katliamı gerçekleştirenler açığa çıkarılsın Sorumlular açıklansın, yargılansın ve cezalandırılsın diye haykıracağız." ifadelerini kullandı. (M.Sait Başaran-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir