• DOLAR 32.22
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2457.368
  • ...
Roboski Bir Milat Olacaktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Şırnak`ın Uludere ilçesine bağlı Roboski`de 28 Aralık 2011 tarihinde TSK`ye ait savaş uçakları tarafından çoğunluğu çocuk, 34 sivil insanın katledilmesinin üzerinden bir yıl geçti. Olayın yıldönümü nedeniyle Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

Müslüman Kürt Halkına Karşı Yapılan Bir Zulümdür

Basın açıklamasını okuyan Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü Başkanı İlyas Kaya, düsturlarından birinin de zulme sessiz kalmama düsturu olduğunu belirterek, " Sistemin yaptığı zulümlerden birinin de sözde özgürlüğün ve eşitliğin sembolü olan demokratik cumhuriyetin, kuruluşundan bugüne kadar Müslüman Kürt halkına karşı yaptığı zulümdür. Bizim nezdimizde zulme uğrayan kimse ister Kürt ister Türk isterse başka bir ırktan olsun fark etmez, zulüm zulümdür. Çünkü dinimiz, zulme karşı haykırmayı ırki ve milli sınırlarla sınırlandırmamıştır" dedi.

 

Zulme Karşı Sessiz Kalan Dilsiz Şeytandır

Zulme karşı sessiz kalanın dilsiz şeytan olduğunu vurgulayan Kaya," Peygamberimiz Hz. Muhammed(s.a.v): `Zulme karşı sessiz kalan dilsiz şeytandır` buyurmaktadır. İşte biz de, tek suçları rızıklarını kazanmak için orada bulunmak olan 34 Müslüman kardeşimizin, katliamına sebep olanların, bu katliamı yapanların ve de bu katliama karşı sessiz kalanların yaptıklarını yüzlerine karşı haykırmayı İslami bir sorumluluk olarak görüyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.

 

Sanığın İdamına Delillerin Bilahare Toplanmasına

Devletin geçmişten beri bu tür katliamları yaptığını söyleyen Kaya," Geçmişte, halkına binlerce katliam, sürgün, işkence yaşatan, Şeyh Saidleri, İskilipli Atıf hocaları darağacına gönderen, şapka takmadıkları için Rize halkına bombalar yağdıran, ayrıca Kürdistan coğrafyasında; Zilan, Dersim ve daha adını bilmediğimiz binleri bulan kıyımları yaşatan zulüm ve kan üzerine inşa edilen bir sistemden ne beklenebilirdi ki. Yaptığı her katliamın ardından, geçmişten gelen bir maharetle, katliamlarına kılıf uyduran devlet, bu katliam karşısında haklılığına yönelik öne sürdüğü gerekçelerle `Sanığın idamına delillerin bilahare toplanmasına` diyen zihniyeti bir kez daha gözler önüne sermiştir" dedi.

 

Hükümet Katillerin Avukatlığını Yapıyor

Hükümet yetkililerine seslenen Kaya," Ey `Fırat`ın kenarındaki kuzu�` edebiyatı yapan hükümetin yetkilileri: Üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen yapılan Roboski katliamının faillerini neden açıklamıyorsunuz? Sorumluları bulmak çok mu zor? Akçakale`ye Suriye tarafından atılan top mermisinin bataryasını beş dakikada bulup nokta atışıyla imha ettiğini söyleyen devlet Roboski katliamının faillerini neden hala ortaya çıkarmamıştır. İstediğinizde neler yapabildiğinizi kurduğunuz mahkemelerle ispatladınız. Ama görüyoruz ki siz başka davalarda savcılık görevini üzerinize aldığınız gibi bu olayda da katillerin avukatlığına soyundunuz. Bir yıldır özür dilemediğiniz gibi maddi tazminatlarınızı da lütuf gibi göstererek halkımızla alay etme küstahlığında bulundunuz. 34 vatandaşın yakınlarını tazminatla susturmaya çalıştınız" şeklinde konuştu.

 

Bir Yanlış Tüm Doğruları Götürebilir

Bazen bir yanlış tüm doğruları götürebileceğini belirten Kaya,"Ey `demokrat muhafazakâr` yalanlar ile halkı kandıranlar. Hükümette bulunduğunuz 10 yıl boyunca toplumsal alanda birçok iyileşmeyi sağlamış olabilirsiniz. Ama bazen bir yanlış tüm doğruları götürebilir. Bazen de bu yanlış, doğrularınız arkasında sakladığınız karanlık zihniyetinizi ortaya çıkarabilir. Roboski bir milat olacaktır. Bu halk yanmış, paramparça o küçük mazlum bedenlerin görüntüsünü ve katlettiğiniz o masumların, bütün imkânlarınıza rağmen cenazelerini katır sırtlarında taşıttığınızı unutmayacak. Bunu bilin ki küfür devam edebilir ama zulüm devam etmeyecektir" ifadelerini kullanarak basın açıklamasını sürdürdü.

 

Zulümler Zalimlerin Yanında Kar Kalmayacaktır

Kaya son olarak halkın bu katliama karşı sessiz kalmaması gerektiği çağrısında bulunarak, "Unutulmamalıdır ki bu dünyada işlenen zulümler zalimlerin yanında kar kalmayacaktır. Rabbimiz Kahhar sıfatıyla zalimleri bu dünyada cezalandırabileceği gibi onların hesabını korkudan gözlerin dışarı fırlayacağı bir güne de ertelemeye kadirdir. Halkımızı yaşanan zulümlere sessiz kalmamaya davet ediyor; katliamda hayatını kaybedenlere Allah`tan rahmet dilerken, akraba ve yakınlarına Rabbimizden sabr-ı cemiller niyaz ediyoruz" ifadeleri ile basın açıklamasını bitirdi. (M.Sait Adiyaman/Fesih Duymuş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir