• DOLAR 32.423
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2327.911
  • ...
Esrarengiz Yangınların Sebebini Açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Türkiye Bilimler Akademisi Şeref Üyesi Prof. Dr. Üner Tan, Siirt`te bir evde 4 ayda 300`den fazla yangın çıkmasıyla ilgili ``Kirli ve pis şeyler durdukça bunlardaki yağ, üstü de örtülü olunca oksitleniyor ve için için yanmaya başlıyor`` dedi.

Tan, bilimsel çalışmalarını yürüttüğü Çukurova Üniversitesi`nde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Siirt`te evlerinde 4 ayda 300`den fazla yangın çıkan Toprak ailesinin Türkiye gündeminde önemli bir yer tutuğunu ancak olaya bilimsel bir yaklaşım getirilmediğini ifade etti.

Ailenin ve halkın kafasının karıştığını ifade eden Tan, bilimin bir konuyu açıklamak için deneysel kanıt istediğini belirterek, bu olayın da böyle bir kanıtı olduğunu savundu.

Tan, ``Bu olayın bilimsel bir kanıtı var. Bu yanma olayıdır. Bir şey nasıl yanar. Eğer bir şey yanıcı maddeyse ve oksijenle irtibat sağlarsa yanar`` dedi.

Bir eşyanın hatta insanın bile kendi kendine yanabileceğini belirten Tan, ``Bu aile şükretsin ki kendileri yanmadılar. Bir gün kendileri de yanabilirler dikkat etsinler`` diye konuştu.

Kirliliğin kimyasal reaksiyonlara yol açtığını, bu durumun çok nadir görülen bir olay olduğunu ve 20-25 yılda bir meydana gelebildiğini anlatan Prof. Dr. Tan, olayın çözümü için ailenin evinin ve tüm eşyasının değiştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir