• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
`Yeni Yıl Bize Şunu da Hatırlatmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Halkın yüzde 99`u Müslüman olan Türkiye`de her yeni yılın başında yaşanan kutlama ve Milli Piyango çekilişine duyarlı kesimlerden tepkiler gelemeye devam ediyor.
Konu hakkında İlke Haber Ajansına demeç veren Mersin İl Müftüsü Ali Melek, yılbaşı kutlamaları ve devlet eliyle teşvik edilen Milli Piyango çekilişinin dinimizde haram olduğunu ifade etti.

Geçmişin Muhasebesini ve Muhakemesini Yapmalıyız
Müftü Melek, "Miladi bir yılın bitişi ve yeni bir yılın başlaması bize şunu hatırlatmalıdır. Biz ömrümüzden bir yıl daha harcamış oluyoruz. Ömür sermayesinden bir yıl daha harcamış oluyoruz. Ölüme bir yıl daha yaklaşmış oluyoruz. Allah, bu ömrü bize imtihan olarak vermiştir. Allah, hangimizin daha iyi işler yapacağını sınamak için imtihan etmek üzere ölümü ve hayatı yaratmıştır. Yeni bir yıla girerken geçmiş günlerin muhasebesinin ve muhakemesini yapmak durumundayız. Yüce Allah`ın emirlerini ne kadar yerine getirebildik. Ya da bu noktada eksiklerimiz nelerdir. Yanlışlarımız nelerdir. İşte bunları düzeltme konusunda bize bir basamak teşkil etmelidir" diye konuştu.

Milli Piyango, Toto-Loto, İddia Dinen Haramdır
"Günümüzdeki yılbaşı kutlamaların dine uygun olmayan kutlamalar görülmektedir" diyen Ali Melek, "Her yılbaşı geldiğinde sokaklarda dinimizce hoş görülmeyen, tasvip edilmeyen ama insanların bir şey olmaz diye yaklaşımda bulundukları Milli Piyango denilen biletleri satın alıyorlar. Zaten bu yoldan elde edilecek paranın da helal olmayacağı açıktır. Haksız bir kazançtır. Haksız bir kazanç ile elde edilen maddiyatın insana mutluluk vermeyeceği aşikârdır. Bunlar ne olursa olsun, Milli Piyango olsun, toto olsun, iddia olsun bunlar dinen haramdır. Dinin haram kıldıkları ise her zaman için insanı ve toplumu mutluluğa götürmez" dedi.

Bu Düşünceye Dikkat!
Bazı insanların `iyi niyetle alırsam, şu iyilikleri yapacağım, fakire muhtaca yardım edeceğim, Camii yapacağım` şeklide söylemlerinin doğru olmadığını ifade eden Müftü Melek, "Çünkü tamamen haram olan ve içerisinde hiç helal kazanç olmayan paradan hayır olmaz. Bu gibi düşünceler bizi yanıltmamalıdır. Bizler Allah`ın emirleri doğrultusunda ömrümüzü tüketmemiz gerekir" dedi.
(Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir