• DOLAR 32.578
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2448.142
  • ...
Çöpten Mavi Kapak Topluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğünde görevli Yavuz Bazencir adlı vatandaş, engelli insanları tekerlikli sandalyeye kavuşturabilmek için çöplerden mavi kapak toplamaya başladı.


Tüm Türkiye`de son yıllarda engelliler için tekerlekli sandalye alabilmek için mavi kapak toplama kampanyası başlamıştı. Türkiye`de hemen hemen herkes bu kampanyaya duyarlı olup mavi kapak toplamaya başladı.


Bingöl`de de birçok vatandaş, mavi kapak toplama kampanyasına destek vermeye başladı. Duyarlı vatandaşlar, yolların kenarlarına poşetler asılıp kaplar konup insanların topladıkları kapakları buralara atmalarını sağladılar.


Bu kampanyaların en takdir edildiği de Bazencir`in çöp konteynırlarda engelliler için mavi kapak toplaması oldu. Bazencir, topladığı mavi kapakları tekerlekli sandalye alınabilmesi için engelli derneklerine teslim ediyor.


Attığınız Çöpler Başkalarına Umut Oluyor
Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz Bazencir, \"Attığınız çöpler başkalarına umut oluyor. Lütfen onları çöplere atmayın ve ihtiyacı olan kişilerin faydalanması için değerlendirin\" dedi.


Gururla Topladım, Toplamaya da Devam Edeceğim
Mavi kapak toplamaya devam edeceğini söyleyen Bazencir, \"Kapaklar çöp tenekesinde değil, nerede olursa olsun, alırım. Yollardan, çöp tenekelerinden topluyorum. Hangi çöpte gördüysem alıyorum. Mavi kapaklar engelli kardeşlerimiz için umut oldu. Gururla topladım, toplamaya da devam edeceğim. Topladığım kapakları da engelli derneklerine tekerlekli sandalye alınabilmesi için teslim edeceğim\" diye konuştu. (Faruk Açıkbaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir