• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Bilge Der`den Hafızlık Merasimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Hafızlık Merasimi hafızların okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Zeynep Kavan`ın selamlama konuşmasıyla devam eden merasimde küçük hafizelerin seslendirdiği ilahiler beğeniyle dinlendi.

Kur`an Minik Kalplere Nakşedildi
Hafızlık merasiminde Selma Altun günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Altun konuşmasında, dünyanın dört bir tarafından İslam`a saldırıların yapıldığı, Kur`an`ın mesajı ortadan kaldırılmak istendiği, diğer taraftan da, Kur`an tüm güzelliğiyle, sönmeyen ve söndürülemeyen nuruyla ehli dalalete meydan okurcasına minik kalplere nakşedildiğini söyledi.

Kur`an Mektebi Her Gün Mezunlar Veriyor
Altun "Artık Kur`an mektebi her gün mezunlar veriyor. Her gün niceleri Kur`an ile şeref buluyor, memleket baştanbaşa Kur`an`ın nuruyla aydınlanıyor. Hafız olmak veya hafız yetiştirmek bütün Müslümanlar üzerine farzı kifayedir. Hafızlık Bir sevdadır. Büyük bir sabır, sevgi ve fedakârlık ister. Semeresi güzellik olan bir çaba ve gayrettir" dedi.

Gelin Hep Birlikte Allah`a Doğru Koşalım
Hafizeleri ve onların ailelerini tebrik eden Altun, "Gelin hep beraber yeni bir dönem yeni bir sayfa açalım, gelin hep birlikte Allah`a doğru koşalım, Allah`ın dinini öğrenerek, öğreterek ve yaşayarak Allah`ın nizamına yardım edelim" dedi.

Anne ve Babanın Evladına Vereceği En Büyük Hediye!
Anne ve babanın çocuğuna vereceği en büyük hediye onların gönüllerine Kur`an-ı yerleştirmek olduğunu söyleyen Altun, "Çocukların Kur`an-ı Kerimi öğrenmesi, ezberlemesi ve o yüce kitabın prensipleriyle yetişmesi, anne ve babalara Allah`ın hoşnutluğunu kazandıracak dünya ve ahrette büyük ikramların kapılarını açacaktır" dedi

Merasim daha sonra "Kur`an hafızları Konulu" tiyatro gösterimiyle devam etti. Merasim, Fatma Temiz`in okuduğu kapanış duasıyla son buldu.

İşte Hafizelerin İsimleri…
Bilge-Der`in iaşe ve barınma imkânlarından istifade ederek yaklaşık 2 yıl eğitim gören 5 hafizenin isimleri şöyle; Fatime Akkurt, Zeynep Nasıroğlu, Şüheda Yoldaş, Cahide Nas, Safiye Şanlı

Dünyayı Verseler Bu Kadar Sevinmezdim
Hafize Fatime Akkurt`un velisi Molla Abdurrahim Akkurt, "Sürekli hayal ederdik ki çocuklarımız Kur`an ilmiyle büyüsün ve o şekilde ihya olsunlar. Bugün Allah-u Tealanın yardımıyla çocuklarıma bu sevinci nasip etti. Gerçekten çok mutluyuz. Bütün dünyayı bana verselerdi bu kadar mutlu olmazdım. Temennimiz o dur ki bu ilimlerini hayatlarında tatbik ederler" dedi.

Bugün Çok Mutluyuz
Hafize Safiye Şanlı`ın velisi Molla Münir Şanlı, "Bugün çok mutluyuz. 3 yıl Kur`an eğitiminden sonra hafızlık eğimlerini tamamladılar. Bütün dünya malı bir tarafa bu Kuran ilmi bir tarafa… Biz bununla çok mesruru olduk. İnşallah bu bir örnek olacak Müslüman nesillere. İstiyoruz bu tür şeyler Müslümanlar arasında yaygınlaşsın" dedi.

Kelimeler Bugün Kifayetsiz Kalıyor
Hafize Zeynep Nasıroğlu`un velisi Şehmus Nasıroğlu, "Bu tür duygular kelimeler kifayetsiz kalıyor anlatmakta. Allah onları muvaffak etsin. Öğrendiği her bir harfi uyguluma hususunda muhafaza etme hususunda Rabbim yardımcısı olsun. Emeği geçenlerden Allah razı olsun" dedi. (M. Salih Özcan - İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir