• DOLAR 32.459
  • EURO 34.755
  • ALTIN 2437.049
  • ...
Hz Fatıma Antep`te Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep Muhtaçlar ile Yardımlaşma Derneği (Umut- der) Dünya Müslüman Kadınlar haftası münasebetiyle Hz. Fatıma`yı Anma ve Anlama programı düzenledi.

Umut-der seminer salonunda düzenlenen programında konuşma yapan Umut Der bayanlar komisyonundan Meryem Kiraz; "Hz. Fatıma`yı anlamanın onun hayatını öğrenip, hayatımıza aksetmenin önemine değindi. Resulullah`a Kâbe`de müşrikler tarafından eziyet edilip, sırtına deve işkembesi koyduklarında, Hz Fatıma, küçük bir kız çocuğu olmasına rağmen, Mekke müşriklerine sert bir tepki verdi. Bizler de Hz Fatıma`nın örnekliğinden bugünkü zulümlere, yıldırmalara, asla boyun eğmemeliyiz. Hz Fatıma babasına yapılan eziyetlere üzülmüşse, bu zamanda gece yarıları İslami STK`lara yapılan operasyonlar da babaları suçsuz yere hapishanelere ve emniyete götürülen çocuklar da Hz Fatıma gibi üzülmüşlerdir. Fakat bu üzüntü Fatıma gibi bizi de direnişe götürmeli acziyete yılmaya değil. Hz Fatıma son derece fedakâr bir insan. İsraftan uzak bir yaşantısı var. Evlenirken, Hz Fatıma`nın çeyizi iki elin parmaklarının geçmiyor. O, hiçbir zaman üzülmedi. Ekmeğini fakirle, miskinle ve yetimle paylaştı." şeklinde konuştu.


Programın ilerleyen dakikalarında Hz Fatıma`nın hayatını anlatan tiyatro gösterisi ve küçük kız çocuklarının Hz Fatıma`yla ilgili ilahiler okudular.


Program dua ile son buldu. Programa katılan misafirlere tatlı, baklava ve soğuk içecekler ikram edildi.
Ökkeş Korkmaz - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir