• DOLAR 32.501
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2434.039
  • ...
Hz. Fatıma Tarsus`ta Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN-Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Tarsus 75. Yıl Kapalı Kültür Merkezinde " Hz. Fatıma`nın Doğumu ve Dünya Müslüman Kadınları Haftası" nedeni ile düzenlenen program Kur`anı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı. Program "Hz. Fatıma ve Dünya Müslüman Kadınları Haftası"nın anlam ve önemi hakkında yapılan açılış konuşması ile devam etti.

Programın açılış konuşmasından sonra Hz. Fatıma`yı (ra) konu alan sinevizyon gösteriminde salonda duygulu anların yaşandığı gözlendi.

Anma programda yapılan konuşmalarda; Resulullah`ın, Hz. Fatma`ya karşı ayrı bir sevgi ve muhabbetinin olduğu bunun nedenlerden bir tanesinin, Hz. Fatma`nın yaşının küçük olmasına rağmen, Peygamber Efendimizin (sav) zorlu ve sıkıntılı günlerinde yanı başında olduğu ve sürekli destek olduğu belirtildi.

Konuşmanın devamında; Hz. Fatıma`nın en güzel eş, en güzel evlat ve en güzel anne olduğu aktarılırken, günümüzdeki bayanların içine girdiği komplekslerden kurtulmanın tek yolunun Hz. Fatıma`yı (ra) kendilerine örnek alınması olduğu vurgulandı.


Hz. Fatma`nın hayatından kesitlerin yansıtıldığı kısa bir tiyatro oyunuyla salondaki vatandaşlar, duygulu anlar yaşarken, "Peygamber Sevdalıları İlahi Kız Çocuk Grubu"nun söyledikleri ilahi ve ezgilerle coştular.

Yapılan kapanış duası ile sona eren programa katılan vatandaşların, programdan oldukça memnun oldukları ve bu tür programların sık yapılması temennisi dileğini dile getirdikleri ifade edildi.
A.Hakim Kurt-Halil Gültekin-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir