• DOLAR 32.238
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2507.527
  • ...
Mustazaflar Hareketi`nden HÜDA PAR`a...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber

Merkezi Diyarbakır’da bulunan Mustazaflar ile Dayanışma Derneği (Mustazaf-Der)’nin kapatılmasının ardından önce hareketleşen ve daha sonraki süreçte parti kurma kararı alan Mustazaf-Der Camiası, parti kurma çalışmalarının son adımı olan parti kurma dilekçesini İçişleri Bakanlığına verdi. Daha öncesinde parti sözcüsü Sait Şahin, partinin isminin Hür Dava Partisi (Hüda Par) olduğunu belirmişti.

Kamuoyunda aylar öncesinden büyük bir merakla beklenen Hür Dava Partisi kurucu üyelerinin İçişleri Bakanlığına yaptığı başvurunun kabul dilekçesi de parti yetkililerince alındı. Böylece Hür Dava Partisi resmi olarak kurulmuş oldu.

“TÜRKİYE SİYASETİNE YENİ BİR RENK KATACAĞIZ”

İçişleri Bakanlığı çıkışında parti kurucu üyeleri adına bir açıklama yapan Avukat M. Hüseyin Yılmaz, Türkiye siyasetine yeni bir renk katacaklarını söyledi. Sistemin değil halkın partisi olacaklarını ifade eden Yılmaz, hakkın savunucusu olan bir parti olacaklarını belirtti. Sistemin değil halkın doğrularını savunacaklarını vurgulayan Yılmaz, “Bu toplumda huzurun, barışın, adaletin, kardeşliğin tesisi için çalışacağız” dedi.

YENİ BİR PARTİYE İHTİYAÇ VARDI

Açıklamanın ardından dağıtılan basın açıklamasında da uzun bir süredir parti kurma çalışmalarının yürütüldüğü belirtildi. Bu kapsamda geniş istişare toplantıları yapıldığı belirtilen açıklamada, “Uzun bir süredir parti kurma ile ilgili çalışmalarımızı yürütüyorduk. Bu amaçla kendi içimizde ve dışımızda, ülke içinde ve dışında geniş istişarelerde bulunduk. Bu istişarelerle ülke kamuoyunun nabzını tutmaya çalıştık. Halkımızın yeni bir parti ile temsil edilme ihtiyacının olduğuna inanarak hazırlıklara başladık. Hazırlıklarını bitirdiğimiz partimizin kuruluş dilekçesini bugün itibariyle İçişleri Bakanlığı yetkililerine veriyoruz” denildi.

İNSANLIĞA FAYDALI OLMAK İSTİYORUZ

“Hür Dava Partisi olarak her ne kadar bu ülke siyasetinde yeni olsak da pek çok alanda yenilikler sağlayacağımıza inanıyoruz” denilen açıklamada, “İçimizde barındırdığımız siyasi, idari, sosyal, eğitim, kültürel ve iktisadi alanları ihya edecek proje ve potansiyellerimizi pratiğe dönüştürüp, insanlığa faydalı olmak istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada toplumu sisteme değil, sistemi toplumun temel değerlerine uyumlu hale getirecekleri dile getirilirken, mazlumların ve mağdurların yanında olunacağı vurgulandı. Açıklamanın devamında, “Bu amaçla Hür Dava Partisi olarak sistemin bir partisi değil, hakkın ve halkın partisi olacağız. Halkın gasp edilmiş haklarının mücadelesini verecek, her alanda adaleti sağlamak için gayret edecek, mazlumların ve mağdurların yanında yer alacak, toplumu sisteme değil, sistemi toplumun temel değerlerine uyumlu hale getirecek, kangrenleşen toplumsal sorunlara çözümler üretecek, ahlaki yozlaşmaya dur diyecek, maddi kalkınmayla beraber manevi kalkınmaya da ağırlık verecek, düşmanlığa dönüştürülmeye çalışılan toplumsal kardeşliği eşit haklar üzerine yeniden tesis edecek, toplumsal barışa ve huzura katkı sunacak bir parti olmaya çalışacağız” ifadelerine yer verildi.

HÜDA PAR MAĞDURLARIN VE MAHRUMLARIN UMUDU OLACAK

Açıklamanın devamında şu cümlelere yer verildi: “Hülasa davamız; hürriyettir, adalettir, hakkaniyettir, zulmün sona ermesidir, barıştır, huzurdur, insanların kaynaşmasıdır, kardeşliktir… Gayemizin özü budur. Tüm varlığımızla bu gaye için mücadele ediyoruz. Bu gayretimizle Allah`ın huzuruna varmak istiyoruz. Adalet ve hakkaniyet üzere bir dünya özlemindeki herkesi Hüda Par`a davet ediyoruz. Bu doğrultuda Hüda Par, sesleri siyasetin sağır duvarlarında kaybolmuş toplumun mazlum, mahrum ve unutulmuş kesimlerinin beklentisi ve umudu olacaktır. Bu vesile ile partimizin kuruluşunun memleketimize, halkımıza ve tüm insanlığa hayırlı olmasını Yüce Allah`tan diliyoruz.”

PARTİ PROGRAMI AÇIKLANACAK

Partiyle ilgili en çok merak edilen konu ise parti programı. Parti yetkilileri, 28 Aralık Cuma günü Ankara’da bir program düzenleyerek hem logolarını hem de parti programlarını açıklayacaklarını söyledi. Basın organlarının Ankara temsilcileri ve yazarların davet edileceği toplantıda ayrıca Hüda Par’la ilgili merak edilenler basınla paylaşılacak.

45 ÜYENİN 8’İ BAYAN

Öte yandan Parti yetkililerinden edinilen bilgilere göre Hüda Par 45 kurucu üyeden oluşuyor. Bu üyelerin 8’ini bayanlar teşkil ediyor. Kurucu kurulunda bazı tanınmış isimler de yer alıyor. Kapatılan Mustazaf-Der Genel Başkanı Avukat M. Hüseyin Yılmaz, Mustazaf-Der İstanbul Şube Başkanı Sait Şahin, Araştırmacı Yazar M. Bahattin Temel, Avukat Zekeriya Yapıcıoğlu, Batman Umut-Der Genel Başkanı İsa Aydın, Mustazaflar Cemiyeti Genel Başkanı Abdurrahman Cens ve Avukat Mehdi Oğuz kurucular kurulu üyeleri arasında yer alıyor. Ayrıca kurucular kurulunda halkın birçok kesimini temsil eden kişiler de yer alıyor.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir