• DOLAR 32.468
  • EURO 34.748
  • ALTIN 2435.93
  • ...
İşte kurtuluşa erenler onlardır …
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİR AYET-İ KERİME

Sizden, hayra çağıran, iyiliği emreden ve kötülükten men eden bir topluluk bulunsun. İşte kurtuluşa erenler onlardır. (Âl-i İmrân, 3/104)

BİR HADİS-İ ŞERİF

Allah Teâlâ’nın çizdiği sınırlara riayet edenlerle etmeyenler, bir gemide yolculuk yapan şu topluluğa benzer: Onlar gemideki yerlerini kura ile paylaşırlar. Bir kısmına geminin üst katı, diğer bir kısmına da alt katı düşer. Kura neticesi olarak aşağıya yerleşenler, su almak için çıktıkları vakit, üst kattakilerin yanından geçerler. Bunun üzerine, “Hissemize düşen yerden bir delik açsak da yukarıdakileri rahatsız etmesek.” derler. Eğer üst kattakiler, onları, istediklerini yapmakta serbest bırakırlarsa hepsi helâk olur. Şayet onları bu tehlikeli işten menederlerse, kendileri kurtulduğu gibi, onları da kurtarmış olurlar.

(B2493 Buhârî, Şirket, 6)

BİR HİKMETLİ SÖZ

Ebu’l-Velîd Ubâde b. Sâmit’ten (ra) rivayet edildiğine göre o, şöyle demiştir: Zorluk ve kolaylık zamanlarda, neşeli ve kederli zamanlarda söz dinleyip boyun eğmeye ve başkalarını bize tercih etse de sabretmeye, elimizde bulunan kesin delillere göre açık küfür sayılan bir şey görmedikçe iş başındakilerin işlerine karışmamaya, nerede olursak olalım kimsenin kınamasından çekinmeyerek hakikati söyleyeceğimize dair Resûlullah’a bağlılık sözü verdik.” (Buhârî, Ahkâm, 43; M4768 Müslim, İmâre, 41)

Bu haberler de ilginizi çekebilir