• DOLAR 32.247
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2463.711
  • ...
Hitlerin Seksen Yıllık Yasağı Kalkıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hitler`in 1935`te koyduğu otobüs yasağı 1 Ocak 2013`te kalkıyor. Ülkedeki Demiryolları İşletmesi’ne (Deutsche Bahn) rakip olacak otobüsler Almanya`nın bazı yerlerinde demiryollarına rakip olmamak şartıyla kullanılıyordu.

Ünlü Alman lider Adolf Hitler`in ülkedeki demiryollarını güçlendirmek üzere otobüs taşımacılığını yasaklaması nedeniyle 1935`ten bu yana Almanya`da toplu taşıma sadece trenle yapılıyordu. Alman hükümeti 2007`de taşımacılığın liberalleşmesi yönünde bir karar çıkardı.

Almanya parlamentosunda onaylanan yeni kanuna göre ülkede yeni yılın ilk gününden itibaren otobüs taşımacılığı özel sektöre serbest hale geldi. Artık 200 euroluk lisans parasını ödeyen tüm şirketler belli kalite kriterlerini doldurdukları takdirde Almanya`da otobüs işletmeciliği yapabilecek.

DEUTSCHE BAHN`A RAKİP OLACAK

Şimdiye kadar otobüsle uzun mesafe yolcu taşımacılığı sadece sayılı güzergâhlarda mümkündü. Bu istisnadan yararlanabilmek için girişimci şirketin, sunacağı hizmetin trafik koşullarına olumlu etki yapacağını ve Deutsche Bahn’a rekabet oluşturmayacağını kanıtlaması gerekiyordu. 1 Ocak’ta yürürlüğe girecek yeni düzenlemeyle otobüs şirketleri hem Deutsche Bahn ile hem de kendi aralarında rekabet edebilecek.

Almanya Federal İstatistik Dairesi`nin verileri, şimdiye kadarki yasak nedeniyle yaygın olmamasına rağmen Almanya`da otobüs yolculuğuna ilginin arttığını gösteriyor. Buna göre 2012`nin ilk yarısında otobüs yolculuğu yapanların sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 10`luk artışla yaklaşık bir milyona çıktı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir