• DOLAR 32.61
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2498.654
  • ...
Çin`de Orduya Savaşa Hazırlık Talimatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çin ordusunun ve partinin başkanı seçilen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Xi Jinping, orduya gerçek savaşa hazır olmaları emrini verdi.

Parti başkanlığına geldikten sonra geçtiğimiz hafta Guangdong eyaletindeki dört günlük ilk denetleme gezisinde Xi, askerlerin hazırlıklı olması için gerçek savaşın farkındalığını artırma emrini verdi. Çin ordusu 2.3 milyonla dünyanın en kalabalık ordusu konumunda buluyor.

Xi, ordudaki asker ve subaylara gerçek savaş kriterlerini benimsemeleri için eğitimlerde söz konusu farkındalığı artırmalarını istedi.

Xi`nin bu açıklamaları, Çin`in Doğu ve Güney Çin denizinde komşularıyla yaşadığı ve tansiyonun giderek arttığı sorunlu bir döneme denk geldi. Uzmanlar, ABD`nin de donanmasının yüzde 60`ını kaydıracağı Pasifik bölgesinde küçük çaplı savaşın yaşanabileceğini tahmin ediyor. Zira, yeraltı zenginliği ve stratejik açıdan önemli olan sularda her geçen gün Çin ve komşularıyla olan tansiyon artıyor. Son olarak Japonya Çin`e karşı hava sahasını güçlendirme kararı almıştı.

Xi ayrıca ordunun çekirdek görevinin, bilgi çağında bölgesel savaşları kazanmak için kabiliyetlerini arttırması ve çeşitlendirilmiş askeri operasyonlar gerçekleştirmeleri görüşünü yineledi.

Orduya ayrıca Çin Komünist Partisi`ne (ÇKP) bağlılıklarını sürdürmeleri için partinin 18. genel kongresindeki (kendisinin başkan seçildiği kongre) ruhu okuma ve uygulama çağrısı yaptı.

Xi Jinping, gelecek yıl Mart ayında da Cumhurbaşkanlığı görevini Hu Jintao`dan devralacak.

ajanslar

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir